Ledenmail Februari 2015


 
  LEDENMAIL MSFU “Sams”  Februari 2015
ACTIVITEITEN EN ADVERTENTIES

 

 
Iedere woensdag
12.30 uur - 13.15 uur
Lunchbar Stratenumkamer
21.00 uur - 00.45 uur
Borrel Hamburgerstraat 27
AGENDA Februari 2015
Donderdag 12  |19:00
Kookciediner Balkan eats
Vrijdag 20-Zondag 22
Actieve Ledenweekend
Dinsdag 24 | 21:00
Eerstejaarspoolen
Vrijdag 27 | 20:30
Aftertentamenborrel jaar 2
 
 
AGENDA Maart 2015
Dinsdag 3 | 19:30
Beleidsraad
Vrijdag 6 |19:00
Aftertentamenborrel jaar 1
Dinsdag 10 | 18:00
Collegebios
Woensdag 11 | 19:00
2e Inschrijfborrel BECO
Vrijdag 13 | 16:30
Vrijdagmiddagborrel Brain
Vrijdag 13- Zondag 15
SUMMA weekend
Maandag 16 | 20:00
Diesreceptie
Dinsdag 17 |
Gratis Lunch
Workshop Fysiotherapie
Biercantus
Woensdag 18 | 21:00
Matrixborrel
Donderdag 19 | 23:00
Neon Splash Party
Vrijdag 20 
Escaperoom
Zaterdag 21 
Da Vinci code buitendag
Maandag 23 | 19:30
Algemene Ledenvergadering
Woensdag 25 | 21:00
Pubquizborrel

20-22 Februari| Actieve Ledenweekend

Vrijdag 20 februari vertrekken we weer voor een weekend sport, spel en feesten in het geweldige Noorden! De ABCie heeft een geweldig programma voor jullie in petto in het thema (AB)CSI met onder andere een afgekochte biercantus! Een weekend om niet te missen dus… Dat laatste hoeft ook niet want er zijn nog plaatsen! Dus ben jij (oud)actief lid en heb je ook zin in een onvergetelijk weekend? Meld je dan aan op abc@msfusams.nl.

24 Februari| Eerstejaarspoolen

Ben jij eerstejaars en lijkt het je leuk om andere eerstejaars te leren kennen, of lijkt het je juist leuk om een gezellige avond met je werkgroepje te beleven? Kom dan naar het eertstejaarspoolen op 23 februari in poolcafé ’t Hart van Utrecht!

10 Maart | Collegebios

Heb jij altijd al een vette film willen kijken op het gigantische scherm in de collegezaal? 4-11 maart is het weer tijd voor de RAGweek, een week lang organiseren de Utrechtse verenigingen evenementen en acties om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar zullen dat de Johan Cruyff Foundation en de Wilko Gambia Foundation zijn. 10 maart zal de activiteitenraad in de roze collegezaal in het HvdB van 19.00 tot 22.00 een film vertonen. Voor maar 3,50 euro kun je chillen in de collegezaal, een leuke film kijken én geld geven aan het goede doel. 

13 Maart | Vrijdagmiddagborrel Brain

Een vrijdagmiddagborrel, ofwel ‘vrijmibo’: de ideale manier om de werkweek af te sluiten. Maar heb jij ooit geborreld in het UMC Utrecht? MSFU “Sams” organiseert in samenwerking met speerpunt Brain van het UMC Utrecht een  heuze vrijdagmiddagborrel in het MiCaffè. De borrel duurt van 16.30-18.30 uur, met een uitgebreid programma. Allereerst zal onderzoeker Martijn van der Heuvel een lezing geven over zijn onderzoek naar ‘human connectomics’. Vervolgens zal een Brain-gerelateerde pubquiz en speeddaten met onderzoekers plaatsvinden. Uiteraard zullen alle aanwezigen voorzien worden van voldoende versnaperingen. Houd de website en de MSFU “Sams” Facebookpagina in de gaten voor meer informatie! 

16-21 Maart | Dies Natalis

16 t/m 21 maart vindt de tweeendertigste Dies Natalis vanMSFU"Sams" plaats: Diesipher! Dat gaan we vieren met een week vol fantastische activiteiten! Het programma is als volgt:       

16 maart Diesreceptie
17 maart Gratis lunch, workshop fysiotherapie, biercantus
18 maart Matrixborrel
19 maart Neon Splash Party
20 maart Escape room 
21 maart da Vinci code buitendag

De kaartverkoop voor alle activiteiten begint in de tweede helft van februari, dus houd Facebook en de posterborden in de gaten voor meer informatie!

19 Maart| Neon Splash Party

Geen Dies Natalis zonder geweldig feest! Donderdag 19 maart zal er een Neon Splash Party zijn in Club Poema! Dus trek je oude kleren aan en kom lekker kliederen! Kaartjes voor het feest kosten een verbluffende 3,50 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden. Koop je 5 niet ledenkaartjes dan betaal je er maar 4, dus neem je jaarclub, huisgenoten en vrienden mee!

23 Maart| Algemene Ledenvergadering

Vier keer per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats, een moment waarop alle leden van de MSFU “Sams” uitgenodigd worden om mee te discussiëren over interessante thema’s die de vereniging aangaan. Van tevoren kun je gratis mee eten op de stratenumkamer en naderhand is er een gratis borrel. Ook worden de nieuwe Ouderdagraad, Medizine,  Snowcie en Almanakraad aan jullie voorgesteld. We zien jullie graag op 23 maart om 19.00 uur in de Gele Collegezaal in het Stratenum. Voorafgaand zal er ook weer de mogelijkheid zijn om een gratis maaltijd te nuttigen op de stratenumkamer. Geef je op via bestuur@msfusams.nl.

1 April| Bijzondere Algemene Ledenvergadering

Het is tijd voor de Ouderdagraad, Medizine,  Snowcie en Almanakraad om het stokje door te geven aan hun opvolgers. Deze wissel vindt plaats op woensdag 1 april tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering om 20.00 uur op Hamburgerstraat 27. De bar is vervroegd open dus onder het genot van een drankje kun je luisteren naar speeches en prachtige anekdotes.

Plog

Wat doet het bestuur eigenlijk de hele dag?  Dat vroegen wij, Crescendo,  ons af toen we zelf nog geen bestuur waren,  en soms nog steeds! Wij houden een blog bij waarin we laten zien waar we ons mee bezig houden door middel van heel veel foto's. Niet te serieus, maar vooral leuk en laagdrempelig. Volg ons en blijf op de hoogte! plog.msfusams.nl

Ontwerpwedstrijd

Er zijn drie geweldige  ontwerpen ingezonden voor de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe MSFU “Sams” tasje!

Ontwerp 1Ontwerp 2Ontwerp 3

 

Welk ontwerp moet volgens jou op de nieuwe tasjes bij Willy’s Winkeltje komen te staan? Je kunt op de Facebookpagina van MSFU “Sams” stemmen door je favoriete ontwerp te liken!

Vacature ziekenhuisapotheek Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden:

minimaal 4e jaars, minimaal 2 maanden, 20-32 uur per week

Zoek jij een leuke bijbaan in een ziekenhuis en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan medicatieveiligheid? In ons ziekenhuis krijg je de kans om de medicatieopname-  en ontslaggesprekken te gaan voeren. Je krijgt dan te maken met zeer gevarieerde vragenstukken met betrekking tot medicatieveiligheid van een ziekenhuis.

WERKZAAMHEDEN: De ziekenhuisfarmacie is o.a. verantwoordelijk voor de medicatieopname en ontslaggesprekken voor de acute en geplande opnames. Tijdens opname bespreek je met de patiënt de thuismedicatie en zorg je ervoor dat deze gegevens beschikbaar zijn in het elektronisch voorschrijfsysteem. Bij ontslag bereid je het ontslagrecept voor en spreek je de eventuele wijzigingen door met de patiënt. Je werkt samen met apothekersassistentes. Een deel van je tijd werk je direct samen met de chirurgen om op de afdeling chirurgie een veilig ontslag te verzorgen. Werkdagen van maandag t/m vrijdag, werktijden 8.30 -17.30 uur.

WAT BIEDEN WIJ: De kans om ervaring op te doen in een perifeer ziekenhuis in het algemeen en met een elektronisch voorschrijfsysteem en patiëntencontact in het bijzonder.  Wij zorgen ervoor dat je enthousiaste begeleid wordt. In de ziekenhuisapotheek werken 4 ziekenhuisapothekers, een projectapotheker, 13 apothekersassistentes , 2 farmaceutisch medewerkers en een secretaresse.

WAT VRAGEN WIJ: Een  student geneeskunde, minimaal 4e jaars of net afgestudeerd en op zoek naar een tijdelijke baan. Interesse in de medicatieveiligheid,  communicatief vaardig en zelfstandig werkzaam. Start van de werkzaamheden liefst zo spoedig mogelijk. Onze voorkeur gaat uit naar invulling voor een aaneengesloten periode van  minimaal 2 maanden.

CONTACT: Voor info en aanmelding: Bel met Margreet Grootendorst, teamleider of Rob Kuiper , ziekenhuisapotheker. Tel: 0348-427534; of mail: mgrootendorst@zuwehofpoort.nl

 

Slimstuderen – Samenvattingen voor jaar 1 en 2Slimstuderenlogo

SlimStuderen biedt jullie de optimale toegang tot jullie essentiële tentamenleerstof door samenvattingen van de hoorcolleges en werkgroepen van alle blokken aan te bieden, in samenwerking met de MSFU “Sams”. Inmiddels kunnen de eerstejaars geneeskunde hun moeilijke studie al een tijdje overzien, kunnen de handen weer uit het haar en staat het beroep van arts nog altijd op de planning. De samenvattingen van SlimStuderen voor de tweedejaars hebben ook hun vuurdoop al doorstaan en vliegen ook nu weer als warme broodjes over de toonbank…

Voor slechts € 6,95 (per boekje) kun je op de woensdag in de vierde week bij Willy’s Winkeltje terecht voor een samenvatting van week 1 t/m 3 van het blok. De maandag daarvoor opent zich de webshop op www.slimstuderen.nl al met de verkoop van de digitale versie. Voor de colleges van week 4 en 5 moet je nog even geduld hebben tot de laatste donderdag voor het tentamen. Dit supplement kun je gratis van de website downloaden. Op de maandag in week 5 is de samenvatting van week 3 en 4 te koop, en week 5 komt online te staan. Op dit moment wordt ZHB I voor jaar 1 verkocht en Stofwisseling II voor jaar 2.

Kijk voor meer informatie op https://msfusams.nl/onderwijs/samenvattingen-slimstuderen of wordt Facebookvrienden met SlimStuderen Geneeskunde Utrecht.

 

Met vertrouwen je tentamen tegemoet? Volg een cursus van Capita Selecta voor nog geen 10 euro/uur! 

Heb je last van faalangst, zie je het overzicht of bepaalde verbanden in het blok niet meer, of lukt het alsmaar niet om dat ene tentamen te halen? Volg dan een cursus van Capita Selecta. In 4 lessen van 3 uur wordt de complete stof van het blok behandeld door een deskundige en ouderejaars student. De groepen bestaan slechts uit 12 personen, waardoor er veel interactie en ruimte voor vragen is en tevens worden er vele oefenopgaven gezamenlijk behandeld. Naast de cursus ontvang je ook een uitgebreid lespakket (zo’n 100 pagina’s) met daarin een samenvatting van alle relevante stof en oefenopgaven per onderwerp. Vele studenten hebben dankzij een Capita Selecta cursus hun tentamen weten te halen. Er worden cursussen aangeboden voor jaar 1, 2 en 3. Leden van de MSFU “Sams” ontvangen tevens een korting van 5% door op de inschrijfpagina de kortingscode SAMSLID123 te gebruiken. Kijk op http://www.capitaselecta.nl/universiteit-utrecht/geneeskunde/inschrijving voor het aanbod van alle cursussen, de lestijden en om je in te schrijven. Vragen? Mail naar klantenservice@capitaselecta.nl.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven voor de MSFU "Sams"-ledenmail.
Powered by AcyMailing