Ledenmail september: Aanmeldingen, Bestuurswissel en Wisselfeest

 
  LEDENMAIL Dinsdag 8 september
ACTIVITEITEN EN ADVERTENTIES

 

 
Iedere woensdag
12.30 uur - 13.15 uur
Lunchbar Stratenumkamer
21.00 uur - 01.00 uur
Borrel Hamburgerstraat 27
AGENDA September 2015
Donderdag 10 | 19:00
Kookciediner
vrijdag 11 | 19:00
Open repetitie geneeskundekoor
Woensdag 16 | 12:30 & 20:00
Aanmeldingen AR , kookcie, EJC, barco, medizine, lunchbar, BVT1 
Donderdag 17 | 19:00
Co-raad workshop: Hechten
Woensdag 23 | 12:30 & 20:00
Aanmeldingen SUMMA-cie en Co-raad
Maandag 28 | 19:30
Algemene Ledenvergadering (ALV)
Woensdag 30 | 21:00
Themaborrel
 
AGENDA Oktober 2015
Donderdag 1 | 19:00
Co-raad Workshop ECG
Vrijdag 2 | 19:00
Wissel BLV (Bijzondere algemene ledenvergadering)
Vrijdag 2 | 23:00
Wisselfeest
Dinsdag 6 | 19:30
Beleidsraad
Zaterdag 24 | 09:00
Congres: Vrouwengeneeskunde

11 September | Open repetitie geneeskundekoor ECHO

Schuilt er een zanger in jou? Houd jij van zingen en gezelligheid? Kom dan naar de GRATIS openbare repetitie van het geneeskundekoor op 11 september van 19.30 tot 22.00 in Parnassos. Hier kun je vrijblijvend komen kijken en zingen. Onder leiding van een professionele dirigent in het centrum van Utrecht zal er daarna elke twee weken een repetitie zijn op vrijdagavond. De kosten bedragen ongeveer €3 per repetitie. Meld je aan en ontvang aanvullende informatie door een mailtje te sturen naar geneeskundekoor@gmail.com!

16 & 23 September | Aanmeldingen

Activiteitenraad, kookcommissie, eerstejaarscommissie, barcommissie, medizineredactie, lunchbarcommissie, bachelorvertegenwoordiging jaar 1 (BVT 1), SUMMA-commissie en co-raad

Het collegejaar is weer begonnen dus is het tijd voor aanmeldingen. De activiteitenraad, kookcommissie, eerstejaarscommissie, barcommissie, medizineredactie, lunchbarcommissie, BVT 1, SUMMA-commissie en co-raad zijn op zoek naar nieuwe leden! Wil jij actief lid worden bij de MSFU "Sams" en activiteiten, workshops of diners organiseren, of lijkt het jouw top om elke week achter de bar te staan op de hamburgerstraat of broodjes te smeren op de Stratenumkamer? Kom je dan aanmelden! Aanmelden kan tussen 12.30 en 13.30 uur op de Stratenumkamer en tussen 20.00 en 22.00 uur op de borrel op de Hamburgerstraat 27. De activiteitenraad, kookcommissie, eerstejaarscommissie, barcommissie, medizineredactie, lunchbarcommissie en BVT 1 houden hun aanmeldingen op 16 september en de SUMMA-cie en Co-raad op 23 september.

28 September | Algemene ledenvergadering

Vier keer per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats, een moment waarop alle leden van de MSFU “Sams” uitgenodigd worden om op de hoogte te blijven van interessante thema’s die de vereniging aangaan. Ook worden de nieuwe kookcommissie, eerstejaarscommissie, barcommissie, lunchbarcommissie, BVT 1, SUMMA-cie en co-raad aan jullie voorgesteld. We zien jullie graag op 28 september om 19.00 uur in de gele collegezaal. Voorafgaand zal er ook weer de mogelijkheid zijn om gratis mee te eten en naderhand is er uiteraard weer een afsluitende borrel op de stratenumkamer! Geef je, om mee te eten, vóór zondag 27 september op viabestuur@msfusams.nl.

30 September | Themaborrel

Op woensdag 30 september staat er weer een themaborrel gepland. Het thema zelf is nog niet bekendgemaakt maar zorg dat jij er bij bent om te ontdekken wat de barcommissie na de kabouter-, piraten-, pubquiz- en shotjesborrel nu weer voor jullie in petto heeft! 

2 oktober | Bestuurswissel - Bijzondere algemene ledenvergadering

Na een prachtig verenigingsjaar is het tijd voor het XXXIIe bestuur, Crescendo om plaats te maken voor haar opvolgers. Dit zal gebeuren op de wissel-BLV in de mooie Senaatszaal van het Academiegebouw. Ook zullen verschillende raden en commissies zich presenteren en gaat er weer een enthousiaste, nieuwe groep actieve leden van start.

2 oktober | Wisselfeest

Na een prachtige ceremonie is het tijd voor het nieuwe bestuur om zich te bewijzen de sleutels tot de Stratenumkamer en Hamburgerstraat 27 te bemachtigen via het zogenaamde sleuteldrinken. Kom ook vanaf 23.00 uur naar de Maggy Malou om te zien hoe zij deze strijd gaan volbrengen! Entree is gratis voor actieve leden, 3,00 euro voor leden en 4,50 euro voor niet leden.

24 Oktober | Medische Studenten Congres

Na het overweldigende succes van vorig jaar organiseert de congrescommissie dit jaar weer het jaarlijkse congres voor alle geneeskundestudenten. Het thema zal dit jaar 'Vrouwengeneeskunde' zijn. Zoals bij velen bekend, zijn veel behandelingen en richtlijnen gebaseerd op onderzoek bij mannen. Reden genoeg om juist over het andere geslacht een congres te vullen. Geniet van een lekkere lunch en borrel en leer ondertussen alles over de vrouw. Dat alles voor een paar euro! Zorg dat je het niet mist!

Muurschildering

schilderingTer ere van de docentprijs die prof. dr. Ronald Bleys heeft weten te bemachtigen, en om natuurlijk de afdeling anatomie een lekker in het zonnetje te zetten heeft de MSFU “Sams” een muurschildering laten maken met een anatomisch tintje! De schildering is te vinden in het Stratenum bij de deuren naar P5 (de snijzaal). Neem de volgende keer dat je langsloopt even een momentje om het kunstwerk te bewonderen!

Plog

Wat doet het bestuur eigenlijk de hele dag? Dat vroegen wij, het bestuur der MSFU “Sams”, ons af toen we zelf nog geen bestuur waren, en soms nog steeds! Wij houden een blog bij waarin we laten zien waar we ons mee bezig houden door middel van heel veel foto's. Niet te serieus, maar vooral leuk en laagdrempelig. Volg ons en blijf op de hoogte: plog.msfusams.nl!

SlimStuderen – Samenvattingen voor iedereenSlimstuderenlogo

Sinds vorig studiejaar is SlimStuderen een samenwerking aangegaan met jullie studievereniging, de MSFU “Sams”. SlimStuderen biedt jullie de optimale toegang tot jullie essentiële tentamenleerstof door samenvattingen van alle blokken aan te bieden. Geschreven door studenten die op dat moment zelf het vak volgen en gecontroleerd door een ouderejaarsstudent, dus up-to-date en van goede kwaliteit. Het grote voordeel van SlimStuderen is dat alle bachelorsamenvattingen ook te loop zijn in Willy’s Winkeltje. Loop gerust eens bij haar langs!

Naast geheel jaar 1 zijn ook voor jaar 2 samenvattingen van alle blokken te koop, inclusief KLO en Radiologie, voor slechts € 6,95 per boekje. Sinds zeer recent hebben ook jaar 3 en de master het ijs mogen betreden. Momenteel zijn er al complete samenvattingen van I&A II, MH I en MH II te koop; in de loop van het huidige kalenderjaar zullen daar ook de overige vakken aan worden toegevoegd. Voor een aantal literatuursamenvattingen kunnen de vierdejaars al online terecht om hun leerstof te verrijken. Voor de tweedejaars is het nu ook mogelijk om een oud-en-nieuwpakket te bestellen, waarbij de oude samenvatting al aan het begin van het blok op de deurmat landt en de herziene samenvatting van dit jaar bij je aankomt wanneer hij klaar is. Ook zijn er allerlei kortingspakketten te bestellen. Neem eens een kijkje in de webshop om het gehele assortiment te bezichtigen!

Capita Selecta – Tentamengerichte inhoudelijke cursussen met slagingsgarantie!

Capita Selecta logoVelen zullen Capita Selecta inmiddels wel kennen van de flyers, via facebook of van horen zeggen. Capita Selecta heeft een nauwe samenwerking met de MSFU “Sams” en organiseert voor alle vakken van het eerste jaar kwalitatief goede cursussen. De cursussen zijn tentamengericht en worden op een interactieve manier in kleine groepen (3-12 personen) gegeven, waarbij de nadruk ligt op het systematisch leren, het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en op het oefenen van de opgedane kennis. Het afgelopen jaar hebben meer dan 250 mensen een cursus gevolgd. Wij stellen hoge eisen aan de cursussen en hanteren daarom sinds dit jaar een slagingsgarantie. Heb jij het tentamen na het volgen van een cursus toch niet gehaald, dan mag je gratis meedoen aan de herkansingscursus (zie voorwaarden op de site).

MSFU “Sams” biedt haar leden een korting aan van 5%. De kortingscode wordt vermeld bij promotie via de Facebookgroep Geneeskunde Utrecht – Samenvattingen, etc.

Voor meer informatie en het aanbod van cursussen kijk op http://www.capitaselecta.nl/universiteit-utrecht/geneeskunde of mail voor vragen naar renz@capitaselecta.nl.

eFaqt – Gratis online studytoolefact

Het nieuwe studiejaar is weer van start gegaan en wij willen jullie helpen om super goed te studeren! Als lid van de MSFU “Sams” kan jij gratis gebruik maken van de online studytool eFaqt. Met deze tool:

  • Vind, maak en deel je de beste samenvattingen
  • Oefen je alvast je tentamens
  • Kan je de aantekeningen van alle andere studenten inzien.

Via de MSFU “Sams” krijg je nu zelfs drie maanden gratis eFaqt Pro (t.w.v. 14,85), maar ook na de proefperiode kan je gratis gebruik blijven maken van eFaqt Basic.

Meld je nu aan via https://www.efaqt.com/sams en haal alles uit je studie!

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven voor de MSFU "Sams"-ledenmail
Powered by AcyMailing