Kerstdiner, kerstoptreden, hitjesbingo en een gemaskerd bal

 
  LEDENMAIL November 2017
   ACTIVITEITEN EN ADVERTENTIES  
Iedere woensdag
12.30 uur - 13.15 uur
Lunchbar Samskamer
21.00 uur - 01.00 uur
Borrel Hamburgerstraat 27
AGENDA DECEMBER 2017
Woensdag 6 | 20:00
Bijzondere  Leden Vergadering
Donderdag 7 | 19:30
Beleidsraad studentenwelzijn
Donderdag 7 en
vrijdag 8 | 11:00
Pré-tentamen SOG jaar 2
Vrijdag 8 | 18:00
Aftertentamenborrel GZC II  
Woensdag 13 | 20:00
Hitjesbingo BVT2
Donderdag 14 | 19:00
ECG workshop co-raad
Donderdag 14 en
vrijdag 15 | 11:00
Pré-tentamen SOG jaar 1
Vrijdag 15 | 14:30
Aftertentamenborrel
Stofwisseling I
Vrijdag 15 | 20:00
Kerstoptreden 
geneeskundekoor Echo
Maandag 18 | 19:00
Kookcie kerstdiner
Woensdag 20 | 23:00
Almanak onthullingsfeest gemaskerd bal
Donderdag 21 | 20:00
Almanak receptie
 
AGENDA JANUARI 2018
Woensdag 10 | 21:00
Clusterborrel 1+2
Donderdag 11 | 19:00
Co-raad activiteit
Dinsdag 16 | 17:00
Stagemarkt
Woensdag 17 | 19:00
Lustrumactiviteit 
Woensdag 17 | 21:00
BECO onthullingsborrel
Donderdag 18 
SUMMA research night
Dinsdag 23 | 19:00
Kookcie diner
Woensdag 24 | 21:00
Clusterborrel 3+4
Donderdag 25 | 19:00
EJC activiteit
Donderdag 25 en
vrijdag 26 | 11:00
Pré-tentamen SOG jaar 2
Vrijdag 26 | 18:00
Aftertentamenborrel
Stofwisseling II 
Zaterdag 27 | 9:00
Ouderdag

Activiteiten

Beleidsraad studentenwelzijn

Op donderdag 7 december vindt om 19.30 de maandelijkse beleidsraad plaats. Aan de Hamburgerstraat 27 is iedereen welkom die het leuk vindt om over onderwijs mee te praten. Na een korte update van de aanwezige onderwijsactieve studenten komt Marjan Wolters van het Onderwijscentrum lang om te praten over studentenwelzijn. Wat verstaan we onder studentenwelzijn, wat wordt er al gedaan om ons gezond en gelukkig te houden, maar vooral ook: wat is er nog te doen?

Kookcie kerstdiner

Heb jij ook nu al zin om te genieten van heerlijk eten in echte kerstsferen, een lekker glaasje wijn en goed gezelschap? Op maandag 18 december aanstaande organiseert de Kookcie een waar kerstdiner! Het diner zal aanvangen om 19:00 en plaatsvinden op de Hamburgerstraat 27.

Kookcie kerstdiner

Almanak onthullingsfeest gemaskerd bal

Het is lang geheim gebleven, maar de laatste woensdag voor de kerstvakantie is het dan echt zo ver en zal het thema van de almanak aan het publiek onthuld worden. Tijdens een gemaskerd bal in de Maggy Malou kan iedereen onder het genot van genoeg biertjes vanachter zijn of haar masker aanschouwen hoe (het thema van) de almanak onthuld wordt. Het belooft een prachtig feest te worden, door zowel het studiejaar knallend af te sluiten als misschien wel zelf de eerste almanak te bemachtigen.

almanakonthulling poster

Kerstoptreden Geneeskundekoor Echo

‘Daar hoorden zij ‘d engelen zingen’, de leden van geneeskundekoor Echo maken zich weer klaar om een knallend kerstoptreden te verzorgen! Op vrijdagavond 15 december aanstaande treden zij op in de Lutherse kerk onder muzikale leiding van Larissa van der Linden. Tevens zullen er optredens zijn van Het Huisorkest, Sam Geerders, het Lustrumlied (door Robin en Merlijn) en de buurmeisjes van de Hamburgerstraat. Kom onder het genot van een glaasje glühwein in de prachtige entourage  van de Lutherse kerk genieten van onze muziek, wederom uiteenlopend van gospel tot echte kerstklassiekers. 

Kerstoptreden

Hitjesbingo BVT2

Wegens succes herhaald: de BVT2 hitjesbingo! De bachelorvertegenwoordiging 2 (BVT2) vertegenwoordigt alle studenten van jaar 2. Dit doet ze door nauw contact te houden met studenten en blokcoördinatoren. Door de op- en aanmerkingen van studenten zorgt de BVT ervoor dat het onderwijs nog beter wordt. Om hen beter te leren kennen organiseren zij op 13 december een borrelactiviteit om 20:00 uur op de Hamburgerstraat 27 in de vorm van een hitjesbingo! 

Pré-tentamen SOG

Even ontspannen rondom de tentamens? Kom langs op de Samskamer voor de pré-tentamen SOG (Snacks Ontspanning en Gezelligheid). Elke donderdag en vrijdag voor het tentamen van jaar 1 en 2 vanaf 11 uur.

pré tentamenmomenten

Aftertentamenborrel GZC II met pizza 

Genoeg van alle TMI stadia? Kom na het tentamen GZC II naar de aftertentamenborrel! Er wordt gezorgd voor pizza en voldoende bier voor 0,50 euro. Ook zal de BVT 2 klaar zitten om te luisteren naar alles wat je te zeggen hebt over het blok. Pizza voor €7, uiterlijk 6 december doorgeven via bestuur@msfusams.nl. Locatie Samskamer, aanvang 18:30.

Aftertentamenpizza

Lunchbarbroodje van de maand

“Ook zoveel zin in kerst maar zit je de komende weken nog vast in het UMC?
Wil je wel graag een heerlijk kerstmaaltijd, maar heb je geen geld en laat je Flappie liever leven?

Kijk je al maanden uit naar die door oma speciaal gevulde kalkoen maar moet je maag alvast opgerekt worden om 25 december de exorbitante porties te kunnen accommoderen?
Kom dan deze december elke woensdag langs de Samskamer en laat je verwennen door lunchbar ''Health's Kitchen''. Wij voorzien je voor een luttele 50 cent van een maaltijd.
Met deze maand als kerstspecial: broodje rosbief met pijnboompitten en zongedroogde tomaten geserveerd op een bedje van rucola.”

Lunchbar

Minimetercompetitie december - januari geopend

Hartelijke felicitaties aan de winnaar van de minimetercompetitie oktober-november: Publiek Geheim! Zij hebben hun naam op de gouden meter, een foto aan de muur op de HBS en de exclusieve MSFU ''Sams'' bieropener gewonnen! 
Deze week gaat weer een nieuwe competitie van start voor de maanden december-januari! Ook kans maken op deze mooie prijzen? Kom dan elke woensdag vanaf 21:00 langs op de Hamburgerstraat 27 met je team.

Minimeter dec jan

Vrijwilligers ouderdag gezocht

Op 27 januari is het weer zover. De dag dat de eerstejaars hun ouders laten zien wat nou die grote blauwe collegezaal is, waar ze brak in formaldehyde lucht staan en hoe ze kunnen reanimeren bij PLO-MT. Om deze ouderdag soepel te laten verlopen hebben wij jullie hulp nodig. Een rondleiding geven, helpen op snijzaal of PLO MT begeleiden, lijkt dit je wat? Mail dan naar ouderdagraad@msfusams.nl om je op te geven. Wil je wel helpen, maar kan je niet de hele dag? Je kan ook voor een halve dag vrijwilliger zijn.

Leden introductiecommissie

Aankomend jaar komen er weer honderden nieuwe studenten in het Hijmans van den Bergh, die zich al maanden verheugen op de allerleukste week van hun leven: de introductieweek!
Vond jij je introweek ook super en vind je het belangrijk dat nieuwe eerstejaars ook een leuke introductie krijgen? Lijkt het jou leuk om deze fantastische week te organiseren? Meld je dan aan voor de IntroductieCommissie 2018!
Als IntroductieCommissie organiseer je de introweek voor zowel biomedische wetenschappen als geneeskunde, met een commissie die voor de helft bestaat uit BMW-studenten en voor de helft uit geneeskundestudenten. Samen zet je een week vol leuke activiteiten neer, waar de eerstejaars altijd herinneringen aan zullen houden.
Mail om je aan te melden een jouw motivatie en wat jij het leukste vond aan jouw introweek naar introductiecommissie@umcutrecht.nl. Doe dit voor 7 december dan nodigen wij je uit voor een sollicitatiegesprek. Met vragen kun je ons natuurlijk ook altijd mailen!

IC sollicitaties

Interfacultair

Medisch Interfacultair Congres

Komend jaar zal op 3 februari te Utrecht de 28ste editie van het M.I.C. plaatsvinden met als thema ‘One dollar vs. a million’. Tijdens dit congres zal er  ingezoomd  worden op de verschillende aspecten van de medische wereld. Zo wordt er gekeken naar twee uitersten: de geneeskunde in ontwikkelingslanden en de technologische vooruitgang in de westerse geneeskunde. Vraagstukken over deze twee ‘typen werelden’ passeren de revue. Denk aan creatieve technieken en instrumenten die gebruikt worden in oorlogsgebieden, of juist tegenover gesteld; aan de nieuwste technieken die men in moderne medische wereld ziet.
Er worden verschillende dilemma’s geschetst rondom dit thema waarbij er medici zullen spreken die elk gespecialiseerd op hun eigen vakgebied en bekend  in de medische wereld zijn. Kortom: een dag vol lezingen en workshops met als thema ‘One dollar vs. a million’. 
https://www.facebook.com/stichting.mic.7/

MEgala

Schrijf 23 maart groot in je agenda, want het MEgala komt er weer aan! Het belooft een fantastisch feest te worden, met muziek, dans en meer! Met het thema DELIGHT zullen we ons met ruim 1500 man in dromerige sferen begeven. Houd onze facebookpagina in de gaten voor de laatste updates en zorg dat je dit bijzondere evenement niet mist!
https://www.facebook.com/stichtingmegala

Advertenties

Athena studies

In december biedt AthenaStudies een cursus Stofwisseling aan, gegeven door Sangeeta:
- Maandag 4 december 13u30-17u30
- Donderdag 7 december 18u00-22u00
- Maandag 11 december 13u30-17u30

Leden van MSFU "Sams" krijgen standaard 10% korting op de cursussen door zich aan te melden via de banner op de site. 

Capita selecta studieondersteuning

Al jaren biedt Capita Selecta cursussen aan voor alle eerste- en tweedejaars Geneeskunde vakken. Met een overzichtelijk lespakket en vele oefenvragen helpt de repetitor je om vol vertrouwen je tentamen tegemoet te gaan. Ging Gezonde zieke cellen 1 niet zoals gepland en moet je herkansen? Of kijk je erg op tegen Stofwisseling 1? Wees niet getreurd want als lid van de MSFU ''Sams'' krijg je 10 euro korting bij het boeken van een cursus met de kortingscode 'aminozuur'. 

De eerstvolgende cursussen zijn Stofwisseling 1 en GZC 2. Ook kun je je alvast inschrijven voor de herkansingen van GZC 1, ZHB 2 en Circ 3. De lestijden hiervan worden zo snel mogelijk bekend gemaakt, houd daarvoor onze facebookpagina en de website even in de gaten! Je kunt je natuurlijk nu al inschrijven om zeker te zijn van een plek. 

Medisch personeel gezocht – Gratis naar de EmigratieBeurs

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari opent de EmigratieBeurs voor de 22e keer haar deuren in Expo Houten. Ook dit jaar zal het thema “Healthcare Jobs Abroad” weer terug te vinden zijn op de beurs. Een aantal grote internationale ziekenhuizen, instellingen en wervings-en rekruteringsbureaus uit o.a. Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Canada, Bonaire en Abu Dhabi zullen op de beurs te vinden zijn.

Tijdens de EmigratieBeurs kun je terecht bij het medische loket van het UWV over werken in de gezondheidszorg in het buitenland, worden er meerdere presentaties gegeven door ervaringsdeskundigen en kun je je laten informeren bij de diverse ziekenhuizen en instellingen over de mogelijkheden voor een internationale carrière. Vóór de beurs kun je al terecht op onze Vacaturebank op www.emigratiebeurs.nl. Hier vindt je de aangeboden vacatures waarop je al kunt reageren en een afspraak kunt maken tijdens de beurs met de werkgever.

Naast de medische exposanten vindt men op de EmigratieBeurs alle informatie die nodig is voor een succesvolle emigratie. Geografisch ingedeeld vindt men hier makelaars, financiële adviseurs, emigratie experts, diploma waarderingsinstituten, verzekeringsmaatschappijen, verhuizers, taalinstituten etc. Kortom voor een geslaagde emigratie is een bezoek aan de EmigratieBeurs onmisbaar.

De EmigratieBeurs is met ruim 11.000 bezoekers en 165 internationale exposanten Europa ’s grootste evenement op het gebied van wonen, werken, studeren en ondernemen in het buitenland.

Gratis naar de EmigratieBeurs

Ambieer je een tijdelijke of permanente carrière in het buitenland, dan kun je gratis naar de EmigratieBeurs, MSFU Sams stelt 100 vrijkaarten (ter waarde van € 17,50 p/st) ter beschikking, KLIK HIER.

 

 

  

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven voor de MSFU "Sams"-ledenmail
Powered by AcyMailing