Clusterborrels, lustrum lezing en verlengde openingstijden Willy's Winkeltje

 
  LEDENMAIL Januari 2018
ACTIVITEITEN EN ADVERTENTIES

 

 
Iedere woensdag
12.30 uur - 13.15 uur
Lunchbar Stratenumkamer
21.00 uur - 01.00 uur
Borrel Hamburgerstraat 27
AGENDA JANUARI 2018
Woensdag 10 | 21:00
Clusterborrel 1+2
Dinsdag 16 | 17:00
Stagemarkt
Woensdag 17 | 19:30
Lustrum lezing 
Woensdag 17 | 21:00
BECO onthullingsborrel
Donderdag 18 
SUMMA research night
Dinsdag 23 | 19:00
Kookcie diner
Woensdag 24 | 21:00
Clusterborrel 3+4
Donderdag 25 | 19:00
EJC activiteit
Donderdag 25 en
vrijdag 26 | 11:00
Pré-tentamen SOG jaar 2
Vrijdag 26 | 18:00
Aftertentamenborrel
Stofwisseling II 
Zaterdag 27 | 9:00
Ouderdag
 
AGENDA FEBRUARI 2018
Donderdag 1 | 11:00
Pré-tentamen SOG jaar 1
Vrijdag 2 10:00
Aftertentamenborrel ZHB I
Zaterdag 3 | 
Medisch Interfacultair Congres
Dinsdag 6 | 19:00
AR activiteit
Dinsdag 6 | 19:30
Beleidsraad
Woensdag 7 | 12:30 en 20:00
Aanmeldingen almanakraad, ouderdagraad, snowcie, DoReCie
Dinsdag 13 
SUMMA research night
Woensdag 14 | 21:00
Themaborrel
Woensdag 14 | 23:00
Pré-lustrum feest
Donderdag 15 | 19:00
Workshop Medisch Leiderschap
Maandag 19 | 19:00
Algemene Leden Vergadering
Woensdag 21 | 20:00
Inschrijfborrel BECO
Woensdag 28 | 19:00
Bijzondere Algemene Leden Vergadering

Activiteiten

Clusterborrels jaar 1

Het is in januari weer tijd voor de clusterborrels! 10 januari zijn de werkgroepen 1 t/m 12 aan de beurt en 24 januari de werkgroepen 13 t/m 24. Kom met je werkgroep vanaf 21:00 uur naar de Hamburgerstraat 27 en vier onder het genot van een gratis drankje dat je al 3 maanden studie erop hebt zitten. 

Januari clusterborrels

Lustrum lezing

Op woensdag 17 januari verwelkomen wij Ruud Schreurs, de man die ons alles gaat vertellen over 3D-printing en toepassing in de chirurgie. Hij werkt samen met grote onderzoekers op dat gebied zoals Thomas Maal, coördinator van het 3D-lab in Nijmegen. 3D-printing is een opkomend begrip in zijn algemeen, maar ook bij bijvoorbeeld de mond-, kaak en aangezichtschirurgie. Hoe dit toegepast wordt is ons volledig onbekend, maar daardoor des te meer reden om te komen kijken! Laat jij je mond ook openvallen van verbazing over de veelzijdigheid van deze technieken? Kom dus 17 januari tussen 19.30 en 20.30 voor een luttele €0,- deze lezing volgen in de gele collegezaal, en kom daarna graag, gezellig en gratis naborrelen!

Januari Lustrumlezing

BECO bestemming onthullingsborrel

Nog maar 3 maanden te gaan en dan is het weer de tijd. Na enkele weken hard studeren (voor de meeste onder ons dan) gaan we een week in die vol staat met tradities, gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Ik heb het natuurlijk over de buitenlandse excursie! Er rest echter nog een klein detail dat handig is te weten voor je besluit mee te gaan. Woensdag 17 januari wordt namelijk de bestemming van de BECO 2018 onthuld! Vanaf 21:00 uur ben je dan ook van harte welkom om met ons aan de Hamburgerstraat 27 een drankje te nuttigen, waar we door middel van een filmpje de locatie bekend zullen maken. 

Open repetities geneeskundekoor 'Echo'

Heb je altijd al in een studentenkoor willen zingen? Kom dan vrijblijvend en gratis naar één (of beide) van onze open repetities en zing mee! Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!
‘Echo’ bestaat uit enthousiaste geneeskundestudenten uit alle jaarlagen die 1x per 2 weken repeteren in Parnassos (centraal gelegen in Utrecht) en 2x per jaar optreden. We zingen verschillende genres (van pop en gospel tot jazz) en worden begeleid door een dirigente die afgestudeerd is aan het Conservatorium.

Wil je ervaren hoe het is om bij het leukste geneeskundekoor te zingen? Stuur dan een mail naar dorecie@msfusams.nl en meld je aan voor een open repetitie! Op vrijdag 12 en 19 januari van 19:30-22:00 uur in Parnassos Cultuurcentrum.

Januari open repetities

Kookcie diner Heidi's specialitieten

Voor alle ex-vakantiegangers, die hopelijk allemaal een beetje zijn bijgekomen van al dat intense onderwijs? Vindt iedereen het jammer klaar te moeten zijn met het rodelen en jodelen? Met de toppen en de dalen, in zowel de letterlijke als figuurlijke zin. De heerlijke Franse, Duitse of Zwitserse culinaire kunsten? Wel, wij dus nog niet. En om al deze heerlijke keukens te eren zetten wij de winterse sfeer door met een, naar onze smaak, heerlijk diner in het thema van onze geliefde skiwi’s! No jokes this time, de Kookcie der MSFU ”Sams” organiseert weer eens een samenkomst voor de fine-tasters onder ons, en dit keer trekken wij onze geliefde dirndl’s en lederhose aan om ons zo goed mogelijk in te leven in deze Europese keukens. Houd de site www.msfusams.nl goed in de gaten voor kaartjes van het opkomende diner op donderdag 23 januari. Auf Wiedersehn liebe Leute, de Vde Kookcie der MSFU “Sams”  “EnGarde”.

Januari kookcie

Lunchbar nieuws

Heb jij in december de smaak van vlees saté ook zo gemist? Dan kan 2018 voor jou niet beter beginnen! Broodje Bal maakt namelijk een come-back vanaf woensdag 10 januari! Elke woensdag tussen 12 en 13.15 te halen op de Samskamer.

Verlengde openingstijden Willy's Winkeltje

Druk met coschap lopen, net college gehad en geen tijd om op maandag of woensdag een blokboek, reflexhamer of penlight te halen bij Willy's Winkeltje? Vanaf 8 januari is dit geen probleem meer, want dan is Willy's Winkeltje als proef iedere dag van de week open! Kom dus maandag en woensdag tussen 9:00 en 14:00 uur of dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 12:30 en 13:30 uur langs.

Januari Willys winkeltje

Vrijwilligers ouderdag gezocht!

Op 27 januari is het weer zover. De dag dat de eerstejaars hun ouders laten zien wat nou die grote blauwe collegezaal is, waar ze brak in formaldehyde lucht staan en hoe ze kunnen reanimeren bij PLO-MT. Het thema van de ouderdag dit jaar is neonatologie. Om de ouderdag soepel te laten verlopen hebben wij jullie hulp nodig. Een rondleiding geven, helpen op snijzaal of PLO MT begeleiden, lijkt dit je wat? Mail dan naar ouderdagraad@msfusams.nl om je op te geven. Wil je wel helpen, maar kan je niet de hele dag? Je kan ook voor een halve dag vrijwilliger zijn.

Januari ouderdag

Werkgroep Ethiek

Hoe ver ga je bij extreem vroeggeboren baby's? Hebben patiënten recht op een euthanasiepil? Ben jij geïnteresseerd in ethiek? Wil je over ethische onderwerpen discussiëren buiten het curriculum? We zoeken studenten die willen helpen bij het opzetten van de Werkgroep Ethiek! ben je geïnteresseerd of heb je vragen? mail naar: pr@msfusams.nl 

Januari ethiekproject

Workshop Medisch Leiderschap

Op 15 februari 2018 wordt van 19:00-21:00 een gratis workshop Medisch Leiderschap georganiseerd. Medisch leiderschap is verandering in de gezondheidszorg mogelijk maken middels jezelf, anderen en de maatschappij. De competentie leiderschap kan breed toegepast worden in de medische praktijk. Voor de ene arts komt dit neer op leiderschap in het klinische werk, de ander focust op persoonlijk leiderschap. Leiderschap kan ook gaan over het aansturen van teams of zelfs zorgorganisaties.

Medisch leiderschap begint bij jezelf, daarom zal deze workshop hierop ingrijpen. Wanneer je jouw kwaliteiten duidelijk hebt, kun je deze optimaal inzetten tijdens je werk als arts. Hierbij is er ook aandacht voor valkuilen, verbeterpunten en het stellen van persoonlijke doelen.

Wil jij meer inzicht in medisch leiderschap en in je persoonlijke competenties? We gaan graag samen op creatieve wijze met je aan de slag. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Me-doc; al 10 jaar lang begeleider van anios in de eerste fase van hun carrière. Inschrijven via pr@msfusams.nl

Medisch leiderschap

Minimetercompetitie december - januari 

Vergeet allemaal niet de eerste maand van 2018 te gebruiken om de minimetercompetitie december-januari te winnen! Kom elke woensdag vanaf 21:00 langs op de Hamburgerstraat 27 met je team en maak kans op mooie prijzen.

Minimeter dec jan

Advertenties en vacatures

Lijst VUUR

Ben je kritisch, betrokken bij de UU, vind je het belangrijk dat de faculteit Geneeskunde door een GNK student vertegenwoordigd wordt en wil jij je een jaar lang (betaald) inzetten voor jouw Universiteit? Meld je aan als kandidaat voor lijst VUUR! Lijst VUUR is een fractie in de Universiteitsraad, waar studenten kritisch meedenken met het Universitaire beleid, zelf ideeën voor de UU ontwikkelen én met gezellige mensen werken! Onze sollicitaties staan open tot en met 31 januari 2018. Meld je aan via bestuur@verenigingvuur.nl, met je CV en een korte motivatie (500 woorden). Heb je nog vragen over de sollicitatie, de Universiteitsraad of lijst VUUR? Mail dan vooral!

Capita selecta studieondersteuning

Al jaren biedt Capita Selecta cursussen aan voor alle eerste- en tweedejaars Geneeskunde vakken. Met een overzichtelijk lespakket en vele oefenvragen helpt de repetitor je om vol vertrouwen je tentamen tegemoet te gaan. Ging Gezonde zieke cellen 1 niet zoals gepland en moet je herkansen? Of kijk je erg op tegen Stofwisseling 1? Wees niet getreurd want als lid van de MSFU ''Sams'' krijg je 10 euro korting bij het boeken van een cursus met de kortingscode 'aminozuur'. 

Word staf of leiding bij CISV

CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Ons doel is een eerlijkere en vredevollere wereld, en dat willen wij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen. Dus wil jij komende zomer een internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma's van CISV! Kijk op cisv.nl/nl/staf-leiding, like ons op facebook.com/CISVNL of mail naar leiding@nl.cisv.org

 

 

 

 

  

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven voor de MSFU "Sams"-ledenmail
Powered by AcyMailing