Geneeskunde-BMW feest, surfdag, lustrum gala en lezingen robotchirurgie en zorgstelsel

 
  LEDENMAIL Mei 2018
                   ACTIVITEITEN EN ADVERTENTIES

 

 
Iedere woensdag
12.30 uur - 13.15 uur
Lunchbar Samskamer
21.00 uur - 00.30 uur
Borrel Hamburgerstraat 27
AGENDA MEI 2018
Dinsdag 1 | 17:00
Zes Uurs Loop (ZUL)
Maandag 7 |
Workshop hechten
Maandag 7/dinsdag 8 | 
Hair: de musical
Woensdag 9 | 23:00
Sams/Mebiose feest
Maandag 14-vrijdag 20 | 
Medische Carrièreweek 
Dinsdag 15 | 18:15
Beroepsoriëntatie avond
Woensdag 16 | 20:00
Symposium medische technologie
Donderdag 17 | 19:00
Stijldansworkshop
Vrijdag 18 | 17:00
Medische Carrièredag
Zaterdag 19 | 
Surf clinic
Dinsdag 22 | 19:00
Lezing robotchirurgie
Woensdag 23 | 19:00
SUMMA research night
Vrijdag 23 | 17:00
Aftertentameborrel R&I met pizza
Zaterdag 26 | 
Rosalind Franklin Contest
Woensdag 30 | 20:00
Borrellezing "Het zorgstelsel en ik"
 
AGENDA JUNI 2018
Vrijdag 1 | 22:00
Lustrum gala
Dinsdag 5 | 19:30
Beleidsraad
Woensdag 6 | 12:30 en 20:00
Aanmeldingen BECO, galaraad, toneelraad, dox-diescommissie
Donderdag 7 | 19:00
Kookcie diner
Maandag 11 | 19:00
ALV met discussieborrel
Donderdag 14 | 19:00
Speeddaten met specialisten
Vrijdag 15 - zondag 17 
Liftweekend
Dinsdag 19 | 19:00
Eerstejaars activiteit
Woensdag 20 | 20:00
BLV
Woensdag 20 | 21:00
Themaborrel en eindfeest
Vrijdag 22 | 19:00
Zomeroptreden geneeskundekoor "Echo"

Activiteiten

Geneeskunde-BMW feest “opereren en pipeteren”

Je ziet elkaar in de wandelgangen van het HvdB. Je ziet elkaar bij de koffieautomaat staan of je staat achter elkaar in de rij bij de Lunchbar op woensdag. Woensdag 9 mei sta je met ze aan de bar. Deze avond bundelen geneeskunde en biomedische wetenschappen de krachten, om zo een topavond te organiseren. We laten als (bio)medische studenten zien hoe je een feestje moet bouwen: “opereren en pipeteren, heb jij het in de vingers?”

Sams Mebiose feest

Hair: de Musical

De XXXIe toneelraad der MSFU ‘Sams’ presenteert U: ‘Hair’ de musical!
Dit populaire verhaal speelt zich af in de roerige jaren 60, New York USA. De musical gaat over Claude Bukowski, een keurige jongen uit Oklahoma. Hij vertrekt naar New York om zich hier aan te melden voor zijn dienstplicht. Hij zal dan uitgezonden worden om te vechten in de omstreden oorlog in Vietnam. Eenmaal aangekomen ontmoet hij George Berger en zijn tribe, een bonte groep hippies. Zij geloofden in vrede, vrijheid, seks, drugs en vooral veel plezier. Terwijl Claude ogenschijnlijk zo verschillend is van de losbandige hippies, ontwikkelen ze in dit stuk een bijzondere vriendschap en zullen ze samen vele avonturen beleven. Kortom een musical over hippies, oorlog, liefde, vriendschap, verdriet en avontuur. Komt dat zien op maandag 7 of dinsdag 8 mei vanaf 19:30 in het ZIMIHC theater te Utrecht. 

Hair

Medische Carrièreweek

Van 14 t/m 20 mei vindt de Medische Carrièreweek plaats met als thema ‘Harder, Better, Faster, Stronger’. Met op dinsdag de beroepsoriëntatieavond over carrières buiten het ziekenhuis, op woensdag het symposium medische technologie met zorgondernemer Loek Winter en de CMO van Philips Jan Kimpen en op vrijdag de Medische Carrièredag met heel veel verschillende beroepen die langskomen belooft het een prachtige week te worden. Meer informatie over onder andere shifts en kaartverkoop via https://medischecarrieredag.com/.

Medische car

Stijldansworkshop 

Sta jij al te dansen bij het idee van nog een laatste lustrumactiviteit? Of heb je sinds het eind van het lustrum de hele dag met de voetjes van de vloer op de bank gelegen en zijn er enkele pondjes bijgekomen? Tja, tja, tja, dan zit er maar een ding op: de kilo’s eraf sporten bij de stijldansworkshop op 17 mei! Na deze clinic latin we niet meer over ons heen walsen als het gaat over danscapaciteiten en gooien we de heupjes los met de samba. Tan-go naar deze activiteit en wees naderhand zeer foxtrots over je aangeleerde pasjes.

ballroomdancing

 

Aftertentamenborrel R&I met pizza

Na het tentamen van Regulatie & Integratie geen puf meer om zelf nog de keuken in te gaan? Kom gezellig borrelen onder het genot van een pizza op de Samskamer in het stratenum. Als je voor €7,- een pizza wilt bestellen kun je mailen naar bestuur@msufsams.nl

atb

Surfdag

Het is weer die tijd van het jaar dat het weer de warme kant op gaat en er is geen betere manier om dit te vieren dan een dag te surfen in zee. Zaterdag 19 mei organiseert SugAR daarom een stranddag naar Zandvoort aan Zee om daar 2 uur lang de fijne kneepjes van het surfen te leren. Na deze surfles en het dagje op het strand zullen we met zijn allen genieten van de surfburger als avondeten en 's avonds met een kampvuur vertoeven op het strand. Kaartverkoop vanaf maandag 23 april t/m zondag 13 mei online op de site van MSFU "Sams".

Surfdag

Lezing ontwikkelingen in de robotchirurgie

Op 22 mei vanaf 19:00 in de groene collegezaal organiseren de MSFU "Sams" en VCMS Utrecht hun volgende gezamenlijke activiteit: een avond over robotchirurgie. Op deze avond zullen Dr. Singh (cardiothoracaal chirurg), Dr. van der Sluis (gastro-intestinaal chirurg), Dr. van der Poel (uroloog) en Dr. Zweemer (gynaecoloog) wat komen vertellen over het gebruik van robotchirurgie binnen hun specialisme. Daarnaast zal er een discussiepanel worden opgezet met deze sprekers om te discussiëren over de plaats van de robotchirurgie in de toekomst van de chirurg! Dus ben jij benieuwd of je later vervangen gaat worden door deze metalen schoonheden of dat deze machines juist jouw trouwe werkpaarden gaan worden? Kom dan naar deze uitgebreide lezing. Gratis voor leden van de MSFU ''Sams'' en VCMS.

Robotchirurgie

Borrellezing “het zorgstelsel en ik”

Op woensdag 30 mei komt prof. dr. Blijham, oud-voorzitter van het UMC Utrecht en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), en inmiddels toezichthouder bij vele zorginstanties, een lezing houden getiteld "het zorgstelsel en ik". Vanaf 20:00 uur zal hij op Hamburgerstraat 27 met ons praten over verschillende vraagstukken die betrekking hebben op het zorgstelsel, zoals marktwerking in de zorg, de rol van zorgverzekeraars en verschillende vormen van zorgstelsels. Entrée is gratis en alle geïnteresseerden zijn welkom.

Het zorgstelsel en ik

Lustrum gala

Velen van jullie hebben natuurlijk allang gezien, gehoord en gelezen dat ons majestueuze AFGEKOCHTE gala op 1 juni zal worden gehouden in CitySense in Utrecht. Graag willen wij jullie via deze manier er op attenderen om alvast je kaartjes te scoren voordat deze uitverkocht zullen zijn. Wij mogen maximaal 400 personen toelaten aan dit gala dus zorg dat je op tijd je kaartje hebt! OP=OP. Laat het meteen aan al je vrienden en vriendinnen en/of commissiegenoten weten, zodat jullie gezellig met elkaar kunnen gaan. De tickets kun je online scoren op de site of op iedere maandag en woensdag in de lunchpauze voor de collegezalen. 

Daarnaast is er dit jaar een deal gemaakt met Gents voor rokkostuums. Wij hebben er voor gezorgd dat je voor iets meer dan 140,- euro een rokkostuum kunt kopen. Als jullie vermelden dat jullie van Sams zijn krijg je korting en zorg je er ondertussen voor dat wij sponsoring van Gents krijgen om het gala nog vetter te maken. Het zou echt heel tof zijn als jullie dit ook willen delen met al je mannelijke galagangers die je kent die nog een rokkostuum nodig hebben voor het meest epische gala in de geschiedenis van Sams! Heel veel dank en alvast tot op het gala! De VIIe Lustrumgalaraad 'Esgalatie' o.d.z. Galekker, Galam, Galaag.

Lustrumgala

Broodje van de maand mei: hummus met paprika

Wegens succes verlengd! Wie lente zegt, zegt lunchbar. Het prille april brengt heerlijke zon en een zalig briesje, maar jij zit opgesloten in de MB, keihard te leren. Om je pijn te verlichten, verzorgt de lunchbar elke woensdag een heerlijk middagmaal in de Samskamer, met deze maand een veganistische primeur. Waan je voor een paar happen in het warme Midden-Oosten met het heerlijk broodje hummus en paprika. Tot woensdag!

hummus

Vacatures en advertenties

HuisartsenHulp

Zoek je een leuke & nuttige (bij-) baan? Kom werken als doktersassistent via Doktersassistent.nu! Wij bieden invalwerk bij huisartspraktijken door heel Nederland. Via onze app opteer je makkelijk op opdrachten die jou het beste uitkomen. Geen ervaring? Geen probleem! Je wordt ingewerkt op locatie. Jouw inschrijving = gratis & vrijblijvend. Bel of mails ons als je nog vragen hebt of schrijf je direct in via www.doktersassistent.nu – HuisartsenHulp 020-2621020 info@huisartsenhulp.nl

DokstersassistentNU1509

Mentoren gezocht introductieweek

Ook voor komend studiejaar zal de introductiecommissie weer een spetterende introweek voor alle aankomende eerstejaars organiseren. Deze introductie kan natuurlijk niet bestaan zonder mentoren die de eerstejaars wegwijs maken in Utrecht en op onze faculteit, waar ze nog een hele tijd zullen verblijven.

We zijn op zoek naar enthousiaste studenten die in Utrecht wonen (of tijdens de introductie een kamer in Utrecht kunnen gebruiken) en het leuk vinden om een groepje nieuwe studenten zich helemaal thuis te laten voelen bij de opleiding tijdens hun eerste studieweek. ’s Avonds ga je met je groepje mee naar de activiteiten zoals de kroegentocht en feesten die voor de eerstejaars georganiseerd worden. Naast de introductieweek mag je ook nog mee met het Breekweekend! In ruil voor je begeleiding krijg je een mentorvergoeding en een mentorshirt. Zie jij het helemaal zitten en ben je beschikbaar tijdens het gezellige mentortrainingsweekend (25 en 26 augustus) en de eerste week van het nieuwe collegejaar (3 t/m 7 september) en het breekweekend (9, 10 en 11 november)? Stuur dan het bijgevoegde sollicitatieformulier uiterlijk 11 mei naar introductiecommissie@umcutrecht.nl en dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek! Sollicitatieformulier: https://buff.ly/2Kkk3pn

Mentoren

Gratis kicks voetbaltraining

Voetballen. Het zit nog altijd in je hart. Het stuitert nog vaak door je hoofd. 's Avonds met je vrienden een Champions League wedstrijd kijken en oneindig discussiëren over het spelletje, heerlijk. Zelf voetballen is er helaas niet meer bij. Te veel gedoe. Te veel verplichtingen tegenover je teamgenoten en je club, of richting het thuisfront. Of simpelweg, te weinig tijd. Serieus voetballen, past gewoon lastig in die overvolle agenda. Die laatste zin fluiten we even terug. Want, nu is er Kicks. Met Kicks voetbal je waar en wanneer jij wilt, zonder lidmaatschap. Kicks is een nieuwe manier van voetballen. Jij kiest de locatie, het moment en de vorm die het beste bij jou past. Je hoeft nergens lid van te worden en je betaalt per keer.

Speciaal aanbod voor MSFU “Sams”: op De Uithof zit voetbalvereniging USVV Odysseus '91. Hier bieden we trainingen aan op donderdag van 17:00 tot 18:00 uur. Ideaal, als je direct vanuit de collegezaal een balletje wil trappen. Wij willen jullie graag een gratis training aanbieden. Lijkt het je leuk om alleen of samen met je vrienden/medestudenten een keer mee te trainen? Stuur een Whatsapp of e-mail naar Mark +316 55 377 362 / mark@kicksvoetbal.nl. Volledige aanbod in Utrecht: https://kicksvoetbal.nl/search/Utrecht

Kicks

VACATURE: UU BUDDY-PROJECT VOOR GROEP 8 LEERLINGEN 

Ben jij een student aan de Universiteit Utrecht en wil je graag bijdragen aan diversiteit op de Universiteit Utrecht? Wil jij een leerling uit groep 8 kennis laten maken met jouw wereld en de universiteit? Geef je dan nu op als buddy en ontwerper voor het nieuwe diversiteits-programma van de UU!

Dit jaar zet de UU een pilot-project op. Dit zal begin mei 2018 starten en tot de kerstvakantie in 2018 duren. Tijdens die periode zal je als student een buddy zijn voor een potentieel eerste-generatie student uit groep 8 van de basisschool. Onder potentiële eerste-generatie studenten vallen kinderen wiens directe familieleden niet aan een Nederlandse universiteit of hogeschool hebben gestudeerd, en dus als eerste in hun gezin gaan studeren. Door hen een half jaar kennis te laten maken met de universiteit kan jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Het programma bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Daarnaast ben je als student ook betrokken bij het ontwerpen en verbeteren van het pilot Buddy Project. Zo draag je een steentje bij aan de maatschappij en tegelijkertijd denk je strategisch na over een potentieel lange termijn programma van de UU. 

Wat levert het jou op?
- Maatschappelijke werkervaring
- Kennis met kinderen uit een voor jouw mogelijk onbekende doelgroep
- Certificaat van deelname

Wat vragen we van jou?
- Minimaal één keer per maand beschikbaar voor een activiteit (Mei – Dec. 2018)
- Aanwezigheid op 15 mei 2018 tijdens de startbijeenkomst (17:30 tot uiterlijk 21:00)

Wij zoeken studenten die:
- Ingeschreven staan bij de Universiteit Utrecht
- Minimaal één jaar succesvol afgerond hebben aan de Universiteit Utrecht
- Een VOG kunnen inleveren
- Als je eerste-generatie student bent is dat een +

Lijkt het jou wat om erbij te helpen dit nieuwe diversiteitsproject van de Universiteit Utrecht tot een succes te maken? Schrijf je dan nu online in: https://fd8.formdesk.com/universiteitutrecht/WKUU_buddyprogramma_studenten


  

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven voor de MSFU "Sams"-ledenmail
Powered by AcyMailing