Lezing forensische geneeskunde

Datum: 
23/03/2021 - 19:00 tot 21:00

Misdaad, lijken, DNA, vingerafdrukken: Hebben deze termen jouw aandacht getrokken? Blijf dan lezen!

Op woensdag 23 maart organiseert de BV2 een lezing met als onderwerp forensische geneeskunde! Voorgaande jaren was Forensische geneeskunde altijd een van de keuzevakken aan het einde van jaar 2, maar helaas dit jaar niet. Om studenten die het blok graag hadden willen volgen en alle andere geïnteresseerden een beeld te geven van de forensische geneeskunde hebben we twee sprekers gevonden die op woensdagavond 23 maart vanaf 19:30 uur een online lezing zullen geven. Het eerste deel van de lezing zal bestaan uit informatie over de opleiding tot forensisch arts, dit wordt gegeven door Marie-Josée Hondius. Zij is AIOS (arts in opleiding tot specialist) forensische geneeskunde.  
Het tweede deel zal bestaan uit een interactieve CSI-achtige casus om het werk van een forensisch arts te illustreren. Dit deel zal gepresenteerd worden door Wilma Duijst, hoogleraar forensische geneeskunde binnen het NFI en het Maastricht UMC. 

Als je geïnteresseerd bent in het bijwonen van de lezing, blokkeer dan woensdagavond 23 maart in je agenda en meld je aan via de google forms
Je krijgt dan uiterlijk op 23 maart de link naar de zoom meeting via de mail opgestuurd. 

We hopen dat jullie interesse is gewekt en "zien" jullie graag 23 maart om 19:30! 

Samengevat:
Wat? Lezing over forensische geneeskunde.
Wie? Alle geïnteresseerden. 
Wanneer? Woensdag 23 maart vanaf 19:30 uur. De verwachte duur is 1,5 uur.
Waar? Online via Zoom
Kosten? Geen, deelnemen is gratis.