Bestuursjaar in de steigers

Bestuursjaar in de steigers

2 oktober, de dag die al heel lang in onze agenda stond, was aangebroken. Met knikkende knieën stonden wij in de coulissen van een kerk te wachten tot wij het toneel mochten betreden. In de week voorafgaand aan de bestuurswissel hadden we nog slecht nieuws gekregen. In plaats van met 100 mensen de bestuurswissel te mogen vieren, werd dat aantal teruggeschroefd naar 30, waardoor de wissel voor een handvol familieleden plaatsvond. Gelukkig was er een livestream, waardoor iedereen die het leuk vond de wissel nog op youtube kon volgen. Inmiddels zijn we alweer zes weken bestuur, en is het aan mij (Jeroen) om af te trappen met de eerste plog!

Nog een beetje onwennig hebben we plek genomen achter de tafel!

De eerste week was een gekke week. Na de wissel als bestuur in het diepe gegooid en moet je zelf van alles uitvogelen. Sommige van ons waren bijvoorbeeld de hele eerste werkdag bijvoorbeeld bezig met het uitzoeken hoe inloggen op de computer eigenlijk werkt. Anderen gingen voortvarende aan de slag. Zo mocht Willy’s Winkeltje voor het eerst sinds een halfjaar weer open en dat toverde natuurlijk een brede lach op het gezicht van Bram, die dit jaar over de boeken gaat! 

Kijk Bram shinen achter het plexiglas!

Die avond kregen we meteen te maken met de harde gevolgen van de tweede golf van de coronacrisis. Het was namelijk tijd voor de bestuursvergadering en daar moesten we besluiten of we de wintersportreis in de laatste week van december gingen annuleren. Annuleren lijkt nu logisch, maar voelde die eerste week nog een hele grote beslissing. 

De vrijdag van de eerste week stond er meteen een leuke activiteit op de planning. De Kookcie had een afhaaldiner georganiseerd, waar iedereen thuis erg enthousiast over was. 

De kookcie had zijn uiterste best gedaan om nog een lekker maaltje te bereiden!

De tweede week stond de eerstejaarsweek gepland. Eerstejaars konden op dinsdag en woensdag een avondmaaltijd afhalen en vervolgens in groepjes of in de horeca waar je zelf eten mee mag nemen opeten. Op donderdag stond er daarnaast poolen op de planning maar toen kwam de dag die iedereen vreesde. Op dinsdagavond kondigde Mark Rutte aan dat het land weer tijdelijk op slot ging en een gedeeltelijke lockdown was een feit. Woensdagochtend hadden wij als bestuur ons eerste corona-spoed-overleg waar we helaas moesten concluderen dat de agenda met fysieke activiteiten leeg werd geveegd. 

Marinka deelt heerlijk uit!

Op donderdag hebben we constitutiefoto’s gemaakt. Oorspronkelijk zouden we dat ergens anders gaan doen, maar omdat alleen noodzakelijke reizen nog waren toegestaan hebben we die op de gracht gemaakt. En zeg nou eerlijk, wat is er kenmerkender voor Utrecht en de MSFU “Sams” dan de gracht?

Strak in pak!

We waren enthousiast begonnen aan het bestuursjaar, maar het bleek dus al snel dat we onze plannen moesten bijschaven. De eerste maand viel er vooral veel weg en jullie hebben ons toen misschien wat minder gezien, maar achter de schermen waren wij druk bezig met plannen maken voor online activiteiten en de HBS alvast inrichten zodat, mochten de regels weer een beetje versoepelen, we heel snel alles in gang kunnen zetten.

Ondertussen was het tijd geworden voor onderhoud aan ons pand in de binnenstad aan de Hamburgerstraat, liefkozend de HBS genoemd. Alles aan de buitenkant werd opnieuw geschuurd, geschilderd en gelakt, waardoor wij als bestuur een kleine vier weken gezelschap kregen van twee typische schilders en een grote steiger. 

Marinka is als commissaris onderwijs betrokken bij de onderwijsinspraak van de faculteit geneeskunde, maar ze is zelf ook niet vies van hier en daar een gastles geven. Ze twijfelde daarom geen moment toen een basisschool op zoek was naar geneeskundestudenten voor een gastles. Samen met Lucas trok ze naar Hilversum waar ze alle kinderen naar hartelust voor dokter liet spelen, maar ze natuurlijk ook de nodige kennis bijbracht. 

Het zijn net dokters toch?

Nog meer nieuws uit onderwijsland! Elk jaar vindt er universiteitsbreed een docentenprijs plaats, waarbij de MSFU “Sams” elk jaar een docent voordraagt. Dit jaar hebben Mischa en Marinka hard gewerkt aan een voordracht over Marianne Struijk, PLO-CA docente. In het nieuwe kalenderjaar horen we of Marianne kans maakt op de prijs docent van het jaar!

Marianne werd in het zonnetje gezet bij haar nominatie door Mischa en Marinka!

Weer wat later was het tijd voor onze eerste teambuildingsdag, ook wel bekend als CBB-dag wat weer college ter bevordering van het bestuur betekent. Mischa en Alise hadden hun best gedaan en een erg leuke dag voor ons zessen georganiseerd, waarbij we allemaal de kwast aanpakten en de uitdaging aangingen van het meeschilderen met de fameuze Bob Ross. Waar hij in een luttel half uurtje een prachtig plaatje op zijn doek kreeg, hebben wij tweeëneenhalf uur lopen zwoegen met een tja, hoe zal ik het noemen? Met een wisselend resultaat! In de middag was er nog een pokertoernooi waar menigeen als bluffende James Bond hopeloos door de mand viel. 


Over wie de mooiste heeft geschilderd mag je zelf oordelen, maar het was in ieder geval gezellig!

10 november stond het allereerste digitale congres der MSFU “Sams” ooit op de planning. De congrescommissie had maandenlang zijn best gedaan om met een interessant thema, vooraanstaande sprekers en natuurlijk de enige echte prof. dr. Ronald Bleys als dagvoorzitter een groots congres neer te zetten. Dat is naar mijn mening wel gelukt. Meer dan 300 kijkers konden genieten van een fantastisch congres en ook nog eens zonder ICT-problemen!

11 november is voor mij als Limburger altijd een speciale dag en ik hoopte al maanden op een carnavalesk getint geneeskundefeest. Helaas mocht dit door corona niet zo zijn, maar de dox-diesraad die normaal verantwoordelijk zijn voor alle feesten had wel een erg leuke online kahoot-quiz-night georganiseerd. Met een pakket dat de deelnemers op konden halen waar lekkere hapjes in zaten, maar ook de nodige spullen om de quiz te kunnen maken. Uiteindelijk was het tot de laatste vraag ontzettend spannend, maar er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was team ‘Kwist het’. 

Voor de winnaars stond er een mooi pakket klaar!

Normaalgesproken hebben wij veel overleggen en vergaderingen met mensen in het onderwijscentrum. Een voorbeeld hiervan is het faculteitsbreed overleg waar onder andere Berent Prakken (vice-decaan) bij zit. Hij heeft een leuke hond en bood zijn hond aan om mee te wandelen. Mischa en Marinka lieten zich dat geen twee keer zeggen en zijn op zondagmiddag lekker gaan wandelen met hond Bob. 

Wat een schatje(s)!

Inmiddels is de HBS weer als nieuw geschilderd en zijn de steigers weer afgebroken. Door alle extra maatregelen leek niet alleen de HBS in de steigers te staan, maar ook ons bestuursjaar. En net zoals je soms niet weet wat schilders op een steiger aan het doen zijn, waren wij ook achter de schermen, op de steiger hard aan het werk. Inmiddels zijn er weer meer (online) activiteiten en is het allerleukste nieuws dat de HBS ook weer open gaat voor commissievergaderingen en kleine fysieke activiteiten. Zo proberen ook wij langzaam de steigers van het bestuursjaar af te breken.