December: Winterse gezelligheid

December, alweer onze derde maand als bestuur! De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Met onze ervaringen van de afgelopen weken blijven we hard werken om onze functies zo goed mogelijk uit te voeren, maar we hebben steeds meer overzicht over onze alledaagse taken, waardoor er meer ruimte is voor andere projecten. Zo hebben we ons beleidsplan nog eens goed onder de loep genomen om te bekijken wat we allemaal willen bereiken dit jaar. Nog genoeg werk aan de winkel dus! En gewerkt wordt er zeker, want het was weer een drukke maand. Lees hier waar we ons zoal mee bezig hebben gehouden.

Bestuursactiviteiten: indruk van onze week
Op 9 december was onze 10e BV (bestuursvergadering), een waar jubileum! Helaas kon dit niet gevierd worden met wat traditiegetrouwe escalatie, omdat Puck die avond ook een concert had en ons dus eerder dan gebruikelijk moest verlaten. Heel treurig was het echter niet, want we hadden net het hele weekend samen doorgebracht bij Silkes ouders, en we hebben gelijk een andere escalatie BV gepland om het te vieren.
Diezelfde week stonden er wel andere heugelijke momenten op de planning. Zo mochten we kennismaken met prof. dr. Margriet Schneider, voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. We gingen op pad naar ‘de toren’, en hebben daar gezellig gekletst en taart gegeten! Met een aantal wijze adviezen keerden we terug naar het Samsplein. 
Daarnaast was er een speciale oratie (voordracht van iemand die tot hoogleraar is benoemd), namelijk die van prof. dr. Tineke Westerveld, onze opleidingsdirecteur. We waren allemaal zeer onder de indruk van haar verhaal “Open Deuren”, wat ging over interprofessioneel leren en haar visie op de toekomst van medisch onderwijs. Heel verrassend! Na onze felicitaties moesten we snel door, want er was die avond ook bedanketen! Om alle oud-leden van de ABCie, ACTIVE, Congrescommissie, Weekendcie en WKcie te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar, werden ze uitgenodigd om met z’n alleen een hapje te eten in Florin. Gezellig!!
Dat was echter nog niet alles, want op vrijdag sloten we de week af met een HTFTOT-borrel bij een ‘zusje’ (geneeskundevereniging in een andere stad). Samen met enkele bestuurshonorairen gingen we op bezoek bij MFVU in Amsterdam, waar we een hele leuke avond hebben gehad! 

Kookcie Kerstdiner
Dit keer op maandag geen BV, maar een Kookciediner! Als bestuurspersoon van de Kookcie mocht ik na een hele dag boodschappen doen, snijden en bakken samen met de toppers van de Kookcie een heerlijk kerstdiner uitserveren. Een viergangenmenu met klassiekers zoals kalkoenrollade en soep, uiteraard met bijpassende wijnen. De HBS was prachtig versierd met vele lichtjes en met kerstmuziek op kwam iedereen al helemaal in de kerststemming. Een foute-kersttrui-competitie mocht ook niet ontbreken, dus we hebben veel leuke kersttruien gezien die avond. Het was een heel geslaagd diner, dus dat smaakte (hihi) naar meer!

Almanakonthullingsweek!
De rest van de week was het eveneens feest, want het was eindelijk zover: de almanakonthullingsweek!! Als bestuur kregen we de eer dat het thema al op dinsdagavond door de Almanakraad werd gepresenteerd, woehoe! Dat maakte woensdag echter niet minder leuk: de borrel en het feest, beide in het thema ‘Prinsessen en paupers’, waren alsnog top. De sfeer zat er goed in, terwijl we ondertussen vol spanning uitkeken naar het onthullingsfilmpje. Vlak na middernacht was het dan zover… HOMEOSTASE is de XXXVIIe Almanak van de MSFU “Sams”! 

Snowcie
Terwijl Niki tijdens de kerstvakantie in ons kikkerlandje achterbleef, vertrok ik (Puck) op 27 december samen met 48 anderen naar het prachtige St. François Longchamp om daar acht dagen lang te genieten van heel veel zon, sneeuw, het franse taaltje (en ook heel veel Nederlanders), broodjes van la boulangerie (klaargemaakt door de immer brakke bakkersjongen Axel) en overheerlijke biertjes in la Grotte du Yeti. De snowcie had voor ons een geheel verzorgde reis geregeld, het enige waar wij ons als deelnemers druk om hoefden te maken was rechtop blijven staan op de ski’s (en in de Yeti-bar). Overdag werden de benen getraind met tochten naar Valmorel en ook ’s avonds hoefden we ons niet te vervelen. Voor de mensen die geen genoeg van de pistes konden krijgen werd er een zwarte piste georganiseerd, Fout & nieuw werd met veel vuurwerk en champagne onderaan de piste in de sneeuw gevierd en tijdens een legendarische biercantus hebben we de Fransen achter de bar wat Nederlandse tradities laten zien. Elke avond tijdens het avondjournaal werden de meest sappige verhalen met iedereen meegedeeld, waardoor je niks uit kon spoken zonder dat iedereen er direct van op de hoogte was, maar daardoor hoefde je ook niet bang te zijn om iets te missen. Met heel veel sappige verhalen, mooie herinneringen en pijn in ons hart verlieten we op 4 januari douce France. Deze snowcie was toch wel de mooiste ooit.

Ouderweekend Wander
Na een heerlijke kerstvakantie hadden we elkaar toch wel gemist, dus het kwam des te goed uit dat we het eerste weekend van 2020 gelijk ons tweede Ouderweekend ingepland hadden. Ditmaal bij Wander thuis in Soest. We zijn enorm verwend door zijn lieve ouders, die het weekend tot in de puntjes hadden verzorgd. Ze hadden voor ons een ‘Masterchef’ programma opgezet, waarbij we in teams van twee hebben gestreden om de meeste punten voor het gerecht van het diner op zaterdagavond. Niet alleen op zaterdagavond hebben we heerlijk gegeten, maar het hele weekend zijn we volgestopt met lekkernijen: van luxe uitgebreide ontbijtjes, tot vegan borrelsnacks, zelfgemaakte soep en zelfs taart. Het laatste stond klaar voor ons na een fijne wandeling in de Soesterduinen met Babs, de schattige bruine labrador van de familie Vermeulen. Ook hebben Wander, Silke en ik nog hardgelopen in dit bijzondere stukje natuur, en hebben we allemaal mogen genieten van een heuse stoomdouche. Op zondag hebben we ons in het kakker-leven van Soest begeven, we gingen namelijk golven! Voor Maries, Puck, Silke en mij was dit de eerste keer en af en toe sloegen we helemaal mis, maar over het algemeen ging het verrassend goed! We vonden het heel leuk, dus misschien toch allemaal wel kakkers in spé, haha! Het was een heel gevarieerd en relaxt weekend, waar we enorm van hebben genoten. Ouders van Wander, bedankt!