Douze points?

We starten het programma van alweer de vierde plog van ons jaar met een bijzonder moment: de verjaardag van de vereniging! Op 7 april kwam onze Pater Almus Mebius Kramer langs voor koffie en taart op de Hamburgerstraat 27. Voor degenen die (net zoals ik) nog niet wisten wat een Pater Almus is: dit is de vader van onze vereniging. De oude geneeskunde decaan die ervoor heeft gezorgd dat er destijds 1 geneeskunde studievereniging is ontstaan. Met mooie verhalen over vroegâh en het feit dat we de eerste persoon spraken die al volledig gevaccineerd was begonnen wij deze verjaardag goed. Zoals we het op het ‘Sams’ Songfestival zouden zeggen, kenden wij deze dag zeker een eerste punt toe! 


 

De volgende twee punten gaan dan naar de twee organen waarmee wij grote vergaderingen op de planning hadden staan: de RvTA en honorairenvergadering. Vergaderingen waar wij goed advies hebben gekregen en veel aan hebben gehad, maar verder niet heel veel interessants voor jullie over te vertellen valt. Laten we dan ook maar snel doorgaan naar de volgende trois points! ;) 

Een van de eerste activiteiten die namelijk bij ons op de planning stond was de borrelyoga van de co-raad. Met een online instructie die vanuit allerlei plekjes in Utrecht gevolgd werd (zowel op daken als in de keuken) konden we al onze stress even laten gaan met een goede yogasessie en een biertje. Zie hieronder dan ook het huis van Alice, die met z'n allen de yogales op het balkon volgden. 


 

Na deze ontspannende yoga sessie besloten wij om met z’n zessen ook even te ontspannen en uit te waaien op het strand. Onze Wageningse geitenwollensokken meid Marinka vond dat het strand er wel wat schoner uit mocht zien, dus begon netjes al het restafval op te rapen. Kortom, een goede dag voor zowel ons als het strand in Scheveningen. Namens Rink geven wij dan ook deze dag: fyra poäng!


 

Een van de dagen die volgens ons absoluut de punten dubbel en dik verdient is de zonnige zaterdag waarop een van de eerste fysieke activiteiten weer kon plaatsvinden. Dankzij de AR gingen wij namelijk kanoën in hartje Utrecht! In duo’s werd er met een flesje rosé in de kano en met activiteiten onderweg de hele dag op de Oudegracht genoten van het prachtige weer en het samenzijn. Bedankt voor deze heerlijke dag activiteitenraad, wij geven jullie hier graag de vijf punten voor! 


 

Naast fysieke activiteiten werden er ook steeds meer dingen ‘hybride’ georganiseerd. Hybride is anno 2021 niet alleen meer een soort auto, maar nu ook het gelijktijdig fysiek en online een vergadering of andere samenkomst organiseren. Zo werd dit jaar ook de Zes Uurs Loop via Strava georganiseerd, waardoor je op een donderdagmiddag overal hardlopende studenten tegenkwam. Maar niet alleen buiten, maar ook op de faculteit kom je steeds meer geneeskunde studenten tegen. De werkgroeplokalen werden weer opengesteld om te kunnen studeren en vergaderen en hier maakte de ouderdagraad dan ook maar graag gebruik van. Met een aantal in het lokaal en een aantal online aanwezig werd er een nieuwe vergadervorm geboren. Wij waren zeer onder de indruk van deze hybride activiteiten en geven ze dan ook graag respectievelijk sei e sette punti!

 

Na het rennen door het centrum van Utrecht heen was het tijd om nogmaals de stad door te gaan, maar dan om overal spelletjes te spelen en de Crazy 88 van de actieve ledendag zo goed mogelijk te voltooien. Ondanks het vreselijke weer maakte het enthousiasme van de leden van de ABCie en het fanatisme van de deelnemers dit tot een geslaagd evenement. Met omstandigheden die soms flink tegenzitten er toch nog een groot feestje van maken, dat vinden wij ontzettend veel punten waard. Namens alle natgeregende actieve leden dan ook bedankt, we geven hiervoor graag onze ocho puntos!

Na de regen volgt er echter volgens een wijs man Herman ook altijd weer zonnestralen en dit zorgde voor deze mooie foto van Mischa en Jeroen hieronder. Naast alle activiteiten was er namelijk toch nog een gaatje in de agenda’s om ook met het bestuur wat leuks te ondernemen en werd er gegolfd en paardgereden. Punten worden hier helaas niet voor toegekend (niemand van ons bleek een natuurtalent in ofwel golfen of paardrijden), maar we hebben er wel zeker van genoten. :)


 

We beleven genoeg avonturen met z’n zessen dus. Wat echter veel mensen nog niet wisten, was dat er stiekem ook al zes ‘extra’ personen achter de schermen bezig waren. Op 13 juni was het echter eindelijk zover en mocht het 39e kandidaatsbestuur zich aan iedereen onthullen! Met goede zenuwen en vooral heel veel zin in het komende jaar werden Gilian, Tess, Tim, Barbara, Noah en Emma onthuld. Deze toppers kennen wij zonder twijfel de nine points toe!

 

Dan, als een van de laatste activiteiten van de afgelopen weken, werd er ook nog geld opgehaald voor het goede doel van de ACTIVE. Op een tandem werden er allemaal tweetallen door Utrecht heen geleid en leerde we ook de kunstzinnige kant van ons stadsie een beetje kennen. Hiermee werd niet alleen voor ons maar ook voor zoveel mogelijk kinderen een mooie dag mogelijk gemaakt. Namens de Stichting Samen Lachen willen wij dan ook deze dag graag zelfs tien punten toebedelen. 


 

Dan is het nu tijd voor het tromgeroffel. Het moment om de meeste punten uit te delen, om de winnaar van dit Sams songfestival bekend te maken. We zullen jullie echter nog even in spanning moeten houden, want na hier lang over te hebben vergaderd hebben wij besloten dat wij deze punten nog niet kunnen toekennen. Ja, we hebben ontzettend veel leuke dingen de laatste tijd al kunnen organiseren en steeds meer met jullie allemaal mogen doen. Hier hebben wij ook zeker met volle teugen van genoten. Maar de allerleukste momenten, die moeten nog komen. Die douze points? Die komen er nog wel aan!