Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar!

Geschreven door Laura

Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar! 2020 is het inmiddels alweer. Bovenin de DoKa zie je een poster hangen: ‘jij als arts in 2020?. Die tijd is dan nu toch eindelijk aangebroken…hoewel dit voor ons natuurlijk helemaal niet zo speciaal voelt.

Net als bijna iedereen had ook ‘Legato’ een aantal goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zo hadden we wilde plannen voor het pand en schreef Silke haar jaarlijkse verslag. In ieder geval was januari een maand waarin we allemaal genoeg te doen hadden. Lees hieronder waar wij als bestuur ons deze maand allemaal mee bezig hebben gehouden!

Klusweek
Januari begon goed met onze eerste echte klusweek. Het bestuur heeft gedurende het jaar twee keer een klusweek, waarin we onze agenda’s helemaal leegmaken en ons de hele week in het pand in de binnenstad bevinden (de HBS). Tijdens deze week wordt het pand grondig onder handen genomen en is er tijd voor projectjes waar we normaal geen tijd voor hebben. Zoals jullie wellicht al hebben gezien zijn er flink wat dingen veranderd deze week! Zo is de DoKa veranderd van een ietwat rommelige ruimte in een strakke vergaderruimte, zijn de deuren blauw geverfd en is de keuken opnieuw ingedeeld en opgeruimd. Ook heeft Maries samen met zijn vader palletbanken in de OK gemaakt die ingeklapt kunnen worden voor de borrel.

In juni zal de volgende klusweek plaatsvinden, waar wij eigenlijk stiekem nu al naar uitkijken!

Docentenprijs
Dit jaar is Linda van de Bunt voorgedragen door de MSFU “Sams” als docenttalent van het jaar van de Universiteit Utrecht. Velen jullie zullen haar kennen als ‘die enthousiaste docente van PLO-MT’. Voor deze prijs diende er in de eerste ronde een hele voordracht te worden ingeleverd. Een grote taak dus voor twee van ons, maar ook ontzettend leuk om te doen. In de tweede week van januari kwam het verlossende woord: we stonden in de finale! Voor de finaleronde moesten er nog meer documenten worden aangeleverd, en hebben wij een filmpje gemaakt van Linda. Ook moesten twee bestuursleden een pitch geven en vragen beantwoorden die door de (voltallig aanwezige) jury werden gesteld. Helaas hebben we de uiteindelijke prijs niet in ontvangst mogen nemen, maar we zijn natuurlijk super trots op Linda’s plek in de finale!

Hechtworkshop
In januari was het ook tijd voor de jaarlijks terugkerende hechtworkshop, georganiseerd door de Coraad. Tijdens deze hechtworkshop kwam een plastisch chirurg uitleg geven over de verschillende hechttechnieken en kon er daarna zelf worden geoefend op varkenspoten. Tevens kregen studenten de mogelijkheid de chirurgische knopen nog een keer te herhalen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde en leerzame avond!

VvAA besturendag
Bij het bestuursjaar horen ook leuke bestuursuitjes! Dit keer werden wij uitgenodigd door de VvAA voor een besturendag in hun hoofdkantoor in Utrecht. Samen met andere besturen uit Utrecht en medische verenigingen uit het hele land begonnen we met een praatje over gezondheidsrecht. Ontzettend interessant om te leren wanneer je als arts wel en niet verantwoordelijk bent voor fouten! Daarna kregen we een rondleiding door het hele pand, waarna we ons met z’n allen richting de binnenstad verplaatsten voor een netwerkborrel, hamburgerdiner en pubquiz. Erg laat heeft het bestuur het niet gemaakt deze dag, want de dag erna stond alweer de jaarlijkse ouderdag op de planning. Wij bedanken de VvAA voor deze ontzettend leuke en leerzame dag!

Ouderdag
Zaterdag 25 januari om 8:00 ‘s ochtends stond het bestuur weer fris en fruitig samen met de ouderdagraad klaar in de keuken van het Heijmans van den Bergh gebouw. Onze eerste en grootste opdracht van de dag: 1800 broodjes smeren voor alle studenten en hun ouders! Vanaf 9:00 druppelden alle studenten binnen met hun ouders en kon er gestart worden met het programma! Ouders kregen een aantal plenaire praatjes, kregen PLO-CA en PLO-MT les, mochten een les volgen in de snijzaal en kregen uiteraard een rondleiding door het hele gebouw. Het enthousiasme van de ouders was enorm! Eindelijk zagen alle ouders waar hun zoon of dochter nou toch al die tijd doorbracht in Utrecht. Wij willen de ouderdagraad nogmaals ontzettend bedanken voor hun inzet gedurende het hele jaar!

Diesonthulling
Eind januari was het voor de DoxDies commissie dan eindelijk zover: zij mochten hun thema en activiteiten van de Diesweek onthullen aan alle aanwezigen op de borrel! Na een fantastisch filmpje werden we dan eindelijk uit ons lijden verlost: ‘Diestination Unknown’ zal het thema zijn van de diesweek van 9-13 maart. Gedurende de week zal de DoxDies commissie alle leden meenemen naar verschillende plekken in de wereld. Zo zal er een heuse Amerikaanse lacrosseworkshop worden georganiseerd en zal er op donderdag een salsa clinic worden gegeven. Ook kent de diesweek natuurlijk een aantal vaste activiteiten, zoals de diesreceptie, de cantus en het feest. Wij hopen iedereen te zien tijdens de diesweek!

Mebiosegala
Op de laatste avond van januari besloot het bestuur nog een keer goed los te gaan. Samen met wat oud bestuursleden van ‘Panorama’ gingen wij naar het gala van onze buren: M.B.V. Mebiose. Omdat het gala werd georganiseerd in CitySense konden wij hier lekker op de fiets naartoe. Wij hebben ontzettend genoten van het gala en zullen volgend jaar zeker weer aanwezig zijn!