New year, same us!

Dan is het deze keer aan mij, Robin, om de plog te schrijven. De eerste weken na de wintersportvakantie waren weer gezellig druk, dus er is genoeg om over te schrijven. Ik ben er wel achter gekomen dat ik meer foto’s moet maken!

Meteen op maandagavond mochten we de vruchten plukken van het bestuur zijn. We kregen namelijk als eerste de bestemming van de buitenlandse excursie te horen, nadat we zelf mochten raden aan de hand van een aantal hints. We moesten de bestemming nog wel even geheimhouden tot woensdag, want die avond zou de bestemming op de borrel aan iedereen onthuld worden.

Een trotse BECO wacht in spanning op hun onthulling…

Als bestuur worden we ook met enige regelmaat uitgenodigd voor evenementen van de UU. Dinsdag 8 januari was het weer raak, we mochten naar de nieuwjaarsreceptie. Ik was samen met Julia van de partij, waarbij er werd gesproken door de voorzitter van het College van bestuur Anton Pijpers en de Rector Magnificus van de UU, Henk Kummeling. Verder waren er allerlei hoogleraren en beleidswerkers van het UMC aanwezig dus het was erg interessant om daartussen te lopen, al voelde ik me toch niet helemaal op mijn gemak. Helaas hebben we hier geen foto’s van.

Diezelfde avond sloten Julia en ik aan bij het Open Studenten OnderwijsOverleg, een interessante avond waarin de laatste updates uit onderwijsland besproken worden. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk, dus wil je eens meepraten over het onderwijs, dan mag je er zeker langskomen op Hamburgerstraat 27. Deze keer kwam zelfs de opleidingsdirecteur langs en zij was erg benieuwd naar de burn-outklachten onder studenten en wat de studenten dachten dat de studiedruk zou verlagen. We hebben haar hopelijk op een paar goede ideeën gebracht!

Die woensdag mocht dan eindelijk het hoge woord eruit, de BECO-bestemmingen voor dit jaar zijn Praag en Wroclaw! Dit werd onthuld op een drukbezochte borrel middels een leuk filmpje, kijk hem hier terug: https://www.youtube.com/watch?v=G3WUri7uAyA

Mocht je interesse hebben in dit mooie tripje naar de andere kant van het univers… Ehm, Europa, dan kan je je op 20 februari inschrijven op de borrel op de Hamburgerstraat 27!

Ga je mee op deze reis?

Die donderdag gingen we de eeuwige strijd aan met de biomedische collegae van Mebiose, en wel rond de pooltafel. Hoewel Mebiose in een zekere meerderheid was, durf ik met partijdige zekerheid te zeggen dat Sams kwalitatief de overhand had. We hebben ze alle hoeken van de tafel laten zien en vervolgens van tafel geveegd! #trots

We hadden ze… in de pocket!

Al met al was het een drukke week, het vooruitzicht van ontspannen tijdens ons tweede ouderweekend bij Florian was dan ook een zonnig uitzicht, helaas wel met regenachtig weer. Voor de ouders van Florian moesten we helemaal afreizen naar… Voordorp, Utrecht.

Het weekend begon met een heerlijke borrel en een uitgebreid diner. De volgende ochtend mochten we uitslapen, waarna we een tour door Utrecht kregen door een kennis van de familie van Heesbeen, en hij was ook nog eens gepensioneerd chirurg. Hij had vroeger als studentenbaantje als gids in Utrecht gewerkt, en voor deze gelegenheid nam hij die rol graag weer eens op zich.

Een foto met de ouders van Florian (links) en daarnaast onze gids! Bedankt voor het leuke weekend!

Na dit gezellige weekend mochten Julia en ik weer aansluiten bij een LOGSO, het landelijk overleg geneeskundige studentenorganisaties. Dan zitten we met alle andere geneeskundestudievereniging bij elkaar om dingen te bespreken die voor ons allemaal van belang kunnen zijn. Het is soms een lange zit, maar het is ook wel gezellig. Hier was helaas geen foto van…

Direct aansluitend daarop moesten we door naar de stagemarkt, een jaarlijks terugkerende markt die vanuit de opleiding opgezet wordt om gelegenheid te bieden om wetenschapsstages aan de man te brengen. Allerlei afdelingen uit het ziekenhuis en enkele bedrijven staan hier om (bio)medisch studenten te tonen wat ze te bieden hebben, er is dan ook voor ieder wat wils.

Mooi oranje is ook lelijk!

Die woensdag werd op de borrel het thema onthuld van de Dies Natalis, de verjaardag van de vereniging. Dit jaar staat de dies in het thema van Totally Dies, een week met activiteiten als lasergamen, een escape room en natuurlijk een feest en een cantus! De diesweek is van 11 t/m 15 maart, dus maak ruimte in je agenda en zorg dat je bij deze feestweek bent.

WOOHP WOOHP, wat een nostalgie!

Op donderdag organiseerde de eerstejaarscommissie een avondje beerpong op de Hamburgerstraat. De kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht, dus zorg voor een volgende activiteit dat je er snel bij bent. Het was een erg gezellige avond, Iris en Bas werden helaas in de halve finale uit het toernooi geknikkerd.

Wally en Ramon uit de organiserende Eerstejaarscommissie, tevreden met de bierpyramides.

Om dat verlies te boven te komen zijn we met een groot deel van het bestuur naar het panterprintfeestje van Mebiose geweest. We waren goed herkenbaar, wij zijn namelijk de personen zonder panterprint in onze outfit.

Rawr, wie zijn die tijgers?

Niet geheel onlogisch waren we die vrijdag niet op ons best. Toch moesten we zo vlak voor het weekend nog eens serieus doen. We hadden een oratie, waarbij iemand zijn benoeming tot hoogleraar mag toelichten met een presentatie over een onderwerp naar keuze. Deze keer was het een docent die betrokken is bij translationele neurologie, we hebben zijn verhaal met veel interesse aangehoord. Daarna is er altijd nog een receptie waarbij we de gelegenheid krijgen om de benoemde hoogleraar te feliciteren, ook daar waren we nog even van de partij.

Hier waren we in het Utrechts Centrum voor de Kunsten op de naborrel van de oratie, met SNACKS!

Die avond organiseerde de co-raad een coassistentenborrel in de Mick O’Connells. Het was de eerste editie van een initiatief dat zich als het goed is door gaat zetten. De co-raad had voor de gelegenheid een pubquiz in elkaar gezet en er werd fanatiek meegedaan, ook door een groep aardwetenschappers. De volgende coassistentenborrel staat gepland op 29 maart.

Een tevreden co-raad aan het eind van de avond!

De week erop hadden we klusweek. Dit houdt in dat we een hele week aan de slag gaan op ons verenigingspand aan de Hamburgerstraat, om de boel eens flink onder handen te nemen. De chaos in de kelder was een ons een doorn in het oog, dus we hebben die helemaal leeggehaald en alle troep weggegooid. Er was zoveel troep dat de hele OK vol stond! We zijn twee keer met een volle bus naar de stort gereden en hebben de rest nu in bakken opgeruimd.

Ik was niet blij met de troep…

…maar het eindresultaat mag er wezen!

Vervolgens was het tijd om het archief op te ruimen want, ook daar was geen loopruimte meer. Het archief is een beetje het domein van de ab Actis, dus mijn ab Actishart ging sneller kloppen toen ik we er klaar waren.

Wat een stoere klusploeg, het ziet eruit alsof ze er verstand van hebben!

Ondanks de klusweek ging het gewone bestuursleven ook verder, daarom had ik op dinsdag een bijeenkomst met een werkgroep Ethiek. We proberen eens in de maand af te spreken om een medisch ethische casus uit te pluizen. Wil je hier eens bij aansluiten om te kijken of het iets voor jou is? Dan kan je mailen naar bestuur@msfusams.nl!

Donderdagochtend was het tijd voor zaken! En dan bedoel ik dat we misschien studentbestuurders zijn, maar dat we binnen onderwijsland stiekem best serieus worden genomen. Xara is natuurlijk verantwoordelijk voor een groot deel van de onderwijsinspraak, daarnaast organiseer ik in samenwerking met de decaan, prof. dr. Miedema, het faculteitsdiner. Dit is een jaarlijks terugkerend diner in mei waar studenten, artsen, onderzoekers en docenten bij elkaar aan tafel zitten, waardoor de drempel om elkaar te spreken toch kleiner wordt. Die ochtend had ik een afspraak met de decaan om het thema vast te stellen, waarna we met zijn allen een kennismaking met prof. dr. Schneider, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCU, en prof. dr. Miedema hadden. Het is leuk om te merken dat ze tijd voor ons vrijmaken en geïnteresseerd zijn in onze bezigheden.

Die vrijdag had Julia heel lief een bestuursontbijt georganiseerd, waar we gezamenlijk gingen ontbijten met verse broodjes. Dankjewel lieve Juul! <3

Verder was het de laatste dag van de klusweek, en dat moest gevierd worden. De aftertentamenborrel voor stofwisseling II was een goede gelegenheid voor de VrijMiBo!

Deze plog sluiten we af met een van de grootste evenementen van Sams, voor wel 600 personen! Het was namelijk weer tijd voor de ouderdag voor (met name) eerstejaars. De ouderdag had met hulp van een hele rits vrijwilligers weer een mooie dag op touw gezet waarbij de ouders een kijkje konden wagen op de snijzaal, leerden hoe we klinisch redeneren en konden ondervinden hoe het is om proefpersoon te zijn bij PLO-MT. Zelf begeleidde ik samen met Mathé en Harry een deel van de PLO-MT-rondes.

Harry leek mensen eerder af te schrikken dan te lokken :(

In de keuken was men druk bezig met het smeren van zo’n 2000 broodjes!

Het is daar altijd een gezellige boel!

Dat was de plog weer, het was een drukke periode en het lijkt niet rustiger te worden. Ik hoop jullie snel weer te zien bij een borrel of feest, en anders bij een van de andere activiteiten!

Groetjes!