November: als het stof is neergedaald

November: Als het stof is neergedaald

De eerste maand is achter de rug, door de chaos van de eerste paar weken is het nodige stof opgedwarreld maar dit begint langzaamaan te dalen. In deze eerste weken van november leren we veel mensen van de Raad van Toezicht en Advies kennen, deze raad bestaat uit artsen, de (vice)decaan en onderwijsbetrokken medewerkers die belangrijk zijn voor de MSFU “Sams”. Tijdens deze kennismakingen krijgen we vaak de vraag hoe de eerste maand is bevallen en of we al ‘gewend’ zijn aan het besturen en eigenlijk kan iedereen met redelijke zekerheid zeggen dat we onze functie eindelijk een beetje onder de knie krijgen. Na een maandje inkomen hebben we eindelijk het gevoel dat we onze functies een beetje eigen hebben gemaakt. We weten hoe we in onze mailboxen kunnen komen, we kunnen nu met Corrie (nog steeds de Samstelefoon) onze collega’s afleiden met onnodige vragen en onze levers zijn onderhand gewend aan het borrelen, meer heb je in een bestuursjaar niet nodig toch? Niets kan ons nu meer tegenhouden!

Dit gevoel van grip op de zaak was maar van korte duur, ook deze maand kwamen er weer veel nieuwe uitdagingen en verassingen op ons af waar we niet op voorbereid waren. Maar het leven is immers een leerproces en alle gekke en onverwachte situatie zijn juist de dingen die het bestuursjaar zo leuk maken, en lieve lezers, er is weer genoeg geks gebeurd deze maand.

Eerstejaarsweekend

Onze eerste grote activiteit van november en misschien de grootste activiteit van ons bestuursjaar tot nu toe was al vroeg in november, het eerstejaarsweekend. Dit weekend, georganiseerd door de ABCie, stond helemaal in het teken van de eerstejaars studenten. Een weekend weg met je medestudenten na je zorgstage, een weekend waar je lekker bij kan kletsen met je werkgroepsgenoten en je kan feesten met je hele jaarlaag. Voor ons begon het weekend alleen met een kleine hobbel: er was die vrijdagmiddag een insluiping in het verenigingspand in de binnenstad. Omdat er aangifte moest worden gedaan door Laura en Wander kwamen zij pas om tien uur ’s avonds aan en liep de vrijdag net wat anders dan we eerst hadden verwacht. Dit probleem hebben we gelukkig snel kunnen oplossen. Met spellen op zaterdag, de rodeostier, de cantus, de Crazy-88, het gave feest op zaterdag en een hele hoop leuke eerstejaars was het een gezellig weekend waar we enorm van hebben genoten.

Nieuwe “Sams”-website

In de eerste week van november is er ook iets anders bijzonders gebeurd. De website waar we lang aan gewerkt hebben is in deze week gelanceerd. Het is een grote uitdaging geweest om de site online te krijgen maar dankzij een team van ICT-experts hebben we het voor elkaar gekregen om deze prachtige site live te krijgen.

D'n Elfde van d'n Elfde

Na het eerstejaarsweekend stopte het feesten niet. Onze carnavalsfanaat Puck vond het erg jammer dat ze op elf november niet in Brabant kon zijn om deze dag te vieren. Gelukkig had ze een goede oplossing voor dit probleem, ze heeft er op deze feestelijke dag voor gezorgd dat het aan Brabantse gezelligheid tijdens de bestuursvergadering niet ontbrak. Door leuke sjaals, mutsen en handschoenen in kleuren van Oeteldonk waande wij ons op de HBS in het gemoedelijke Brabant. Om het feest compleet te maken was er genoeg Schrobbeler om de vergadering door te komen en ook aan heerlijke Brabantse worstenbroodjes was geen gebrek.

Themaborrel & eerstejaarsfeest

In de tweede week van november was er nog een primeurtje: het eerste geneeskunde feest van ons bestuursjaar. Op deze Full Moon Party was het tijd om onszelf te ontdekken in het verre Thailand. Dankzij de themaborrel voorafgaand op het feest kwamen we al goed in de tropische sfeer. Door de leuke aankleding en de speciale shots waande we ons in het Tropical Thailand terwijl we ons gewoon in het oude vertrouwde Utrecht bevonden. Met mooi beschilderde shirts en gezichten versierd met neonverf was het een spetterende avond.

Weekendcie

Tijdens de Weekendcie zijn we een weekend naar het mooie Brugge gegaan. Tijdens dit weekend hebben we de stad ontdekt met stadswandelingen, konden we rondslenteren op de gezellige kerstmarkt, hebben we Belgische biertjes geproefd tijdens de Brouwerij Experience en hebben we gefeest op een groot gala van de studieverenigingen in Brugge. Kortom het was een enorm leuk en afwisselend weekend waarop we hebben mogen genieten van al het moois en lekkers wat Brugge te bieden heeft.

Bierproeverij Activiteitenraad

Om lekkere biertjes te kunnen proeven kun je meegaan op Weekendcie maar je kan ook in Nederland blijven en naar de compleet verzorgde bierproeverij van de Activiteitenraad komen. Tijdens deze chique avond werd je door twee experts wegwijs gemaakt in de wondere wereld van speciaalbier terwijl je bediend werd door mooi geklede obers. Er waren hele verschillende biertjes meegenomen, van Weizen witbier tot een Russian Imperial Stout van 16%, per biertje werd er uitgelegd wat de geschiedenis van dit biertje was en hoe je het smaakpalet het best kon herkennen.

Pietenactie

Na al het feesten was het tijd voor iets heel anders. In de laatste week van november hebben we het pietenleerhuis in het WKZ georganiseerd. Tijdens deze leuke middag werd het kindertheater in het WKZ omgetoverd tot een waar pietenleerhuis. In dit leerhuis leerden de kinderen alle benodigde skills om een goede piet te worden, van pepernoten bakken tot pakjes bezorgen, alles kwam aan bod. Ook zijn er pieten langs de afdelingen gegaan om hier cadeautjes en gezelligheid rond te brengen.

Poëzie Café

Eén van de laatste activiteiten van deze enerverende maand was het Poëzie Café op het Samsplein. De primeurtjes blijven maar komen want dit was de eerste editie van dit nieuwe evenment. In samenwerking met de werkgroep poëzie van het UMC Utrecht met als contactpersoon Megan Milota, die je misschien kent van Narrative Medicine, hebben we een laagdrempelige bijeenkomst georganiseerd voor patiënten, medewerkers en studenten. Het doel van het poëzie café is mensen onder het genot van een kopje koffie of thee te laten genieten van poëzie. Of je nu alleen van luisteren naar poëzie houdt of ook van het voordragen van een (zelfgeschreven) gedicht, iedereen is welkom. De eerste editie was een pilot om te kijken of het concept werkt en het was een succes. Het was leuk om te zien dat van zowel studenten als medewerker input kwam en dat er ook zelfgeschreven gedichten werden voorgedragen. De volgende editie zal volgend jaar georganiseerd worden. Mocht je dit leuk vinden, kom dan vooral even buurten!

Ouderweekend

De laatste primeur van deze maand is ook een feit, ONS EERSTE OUDERWEEKEND! We gingen bij de ouders van Silke op bezoek en bevonden ons dit weekend in een oase van rust, borrelsnacks, uitslapen, bitse sinterklaasgedichten en aandacht van de twee lieve honden van Silke genaamd Ridder en Rover, wat wil een mens nog meer. Dit weekend leerden we de gezellige, spontane en hilarische familie van Silke kennen en werd een hoop van het dagelijkse gedrag van Silke verklaard. We zijn dit weekend heerlijk in de watten gelegd, van lekkere ontbijtjes met platte eieren tot heerlijk hangen op de bank met Chateau Meiland op. We zijn zelfs nog het bruisende Zwolle ingetrokken om het uitgaansleven te ontdekken. Eén ding is wel zeker, aan de sfeer in het Vliegende Paard kan de Vrienden nog wel een puntje zuigen. Zondagochtend was het tijd om een kinderdroom van iedereen uit te laten komen. Deze dag zijn we gaan off-road rijden met twee Landrover Defenders. Het was de perfecte activiteit om de maand mee af te sluiten, scheurend door grote modderplassen met Paradise By The Dashboard Light knallend door de speakers tot we vast kwamen te zitten in een vers gemaaid maisveld, de wielen een halve meter diep in de modder, het was een geweldig weekend.

Deze maand is er weer genoeg gebeurd en zo is er ook weer het nodige stof opgedwarreld, misschien blijft het volgende maand wel liggen, maar ik hoop het eigenlijk niet.