Oktober: de eerste maand van 'Legato'

Een kijkje in de eerste maand van ons bestuursjaar, geschreven door Wander!

Eigenlijk waren wij al 20 minuten te laat. Toch stond de aula van het academiegebouw nog bomvol met mensen. Nog nooit heb ik zo vaak in mijn leven 3 zoenen uitgedeeld. Toen iedereen eenmaal aanstalte had gemaakt om zich naar het feest te begeven, was het tijd om op te ruimen. Vrijwel direct werd duidelijk wat een bestuursjaar voor ons zou gaan inhouden: het bestuursjaar is een feestje, je mag zelf de slingers ophangen, maar na het feestje heb jij ook de taak om ze op te ruimen.

Inmiddels al 35 minuten te laat. Met iets te luide passen komt er een man op ons afgestapt. Hij had het typische uiterlijk van een beveiliger uit de jaren 90. Dikke snor, lang haar en een behoorlijk opgezette ader op zijn voorhoofd. Duidelijk geïrriteerd over het feit waarom wij het zo laat nog niet hadden opgeruimd vroeg hij: “Wie is er hier verantwoordelijk?”. Vragend keken wij elkaar aan, zoekend naar ‘het bestuur’. Maar die waren er niet meer. ‘Het bestuur’ waren wij namelijk opeens. “Uhhm….. ik denk wij?”.
Traditioneel werd de bestuurswissel afgesloten met een ‘In spiritu Samsi’

De eerste week
Onze eerste week als bestuur voelde niet anders dan het moment met de bewaker van het academiegebouw tijdens de bestuurswissel. Toch even wennen, al die verantwoordelijkheid. Maar niet alleen de verantwoordelijkheid was even wennen. Eigenlijk voelde alles enorm nieuw. Voor het eerst inloggen in de computer, voor het eerst je mailbox openen, voor het eerst iemand proberen te bellen met ‘Corrie’ (de Samstelefoon). Voor het eerst het Samsplein openen, voor het eerst filterkoffie zetten. Maar goed, wat moet en kan je nou eigenlijk allemaal doen tijdens je eerste week? Borrelen natuurlijk! Een jaar bestuur betekent niet dat je altijd zelf de slingers moet ophangen of moet opruimen, maar je kunt vooral heel veel genieten van de slingers van andere verenigingen. Zowel maandag, woensdag als vrijdag zijn wij bij andere verenigingen op bezoek geweest om kennis te maken.
Op bezoek bij MSV Pulse in Maastricht

De eerste week werd afgesloten met het Medisch Interfacultair Congres in Rotterdam. Het thema van dit congres was VERSUS. Gedurende de dag hebben wij workshops gevolgd over verslavingszorg, laparatomie-operaties in derdewereldlanden en toxicologie. Er was nog de mogelijkheid om deze dag af te sluiten met een feest, maar wij zijn lekker met elkaar de Spaghetteria ingedoken in Rotterdam-centrum.

De eerstejaarsweek
De tweede week van ons bestuursjaar stond in het teken van de eerstejaars. De eerstejaars konden op maandag, woensdag en donderdag gratis komen eten op de Hamburgerstraat. Nog nooit in mijn leven heb ik gekookt voor zoveel man in zo’n kleine keuken. Het was echter al met al een enorm succes en ook nog eens best lekker. Op de woensdag avond konden de eerstejaars ook direct aansluiten bij de wekelijkse woensdagavond borrel en werd iedereen voorzien van een gratis drankje.

Op dinsdag zijn wij met een groep enthousiastelingen gaan discoskaten. Zelfs mensen die nog nooit eerder op 8 wielen of schaatsen hadden gestaan, waagde zich op de dansvloer. Onder het genot van een drankje hebben wij gedanst op hitjes van Earth Wind and Fire, The pointer sisters en Abba. Wij hebben tijdens deze eerstejaarsweek heel veel nieuwe leuke gezichten mogen leren kennen en hopen deze gezichten het komende jaar vaker tegen te komen!

Tijdens deze tweede week in ons nieuwe huis op de Hamburgerstraat, kregen wij direct ook acht gasten voor twee weken lang over de vloer. Zij brachten kerstverlichting, kerstbomen en kerstballen mee en gaven de borrelruimte een warme decembersfeer. Maar wie waren deze mysterieuze gasten? Ze waren maar driftig aan het werk op hun computer, zagen er verwilderd uit, hadden vierkante ogen van hun beeldschermen en als ze geen zin hadden in contact, plakte ze alle ramen gewoon af?

Het was de XXXVIIe almanakraad ‘Curiosa’! Zij hebben in de maand oktober twee weken lang gebuffeld om voor hun almanak de laatste puntjes op de i te zetten. Deze twee weken noemt de almanakraad zelf de ‘deadlineperiode’. Dit is een intensieve, drukke, maar vooral heel gezellige periode waarin je dag en (soms) nacht met elkaar doorbrengt om van de almanak een succes te maken. Eind december zal de onthullingsweek plaatsvinden, waarin de almanakraad haar curiosa aan ons zal presenteren! Ik ben reuze benieuwd!
 

De week hierna hadden wij als bestuur inmiddels de walletjes onder de ogen staan. Er zijn zo enorm veel leuke dingen te doen, dat wij erachter kwamen dat je soms misschien ook moet besluiten om een keer rust te nemen. Tijd voor een dagje rust dus! Dit wordt een CBB dag genoemd, chique gezegd ook wel het College ter Bevordering van het Bestuur. Silke en Puck waren de organisatoren van deze dag. Deze dag begon natuurlijk met hetgeen wij allemaal het meest verlangde: uitslapen! Hierna stond er een prachtig champagne-ontbijtje met soesjes, aardbeien en Gregory Porter voor ons klaar in de bestuurskamer. Hoe relaxt kan je ochtend zijn toch? Nou, deze relaxte sfeer werd vervangen door een adrenaline rush toen wij de escaperoom MYSTERIUM binnenstapte aan de Oudegracht. In een tijd van 33 minuten wisten wij te ontsnappen. Deze dag werd afgesloten met de grootste droom van Puck en Silke: een oneindige kaasplank (lees: meer dan een kilo kaas per persoon) met een wijnproeverij.