Plog nummer 3 door... de nummer 3!

We zijn weer een aantal weken verder, dus dat betekent dat het tijd is voor plog nummer 3, geschreven door, hoe kan het ook anders, de nummer 3. (Binnen het bestuur bestaat een constitutie en daarbij is de fiscus nummer 3, Bas dus!)

Na mijn ouderweekend in Gouda begonnen we redelijk uitgerust aan de laatste weken voor de vakantie. Die maandagavond was het tijd voor mijn functiepresentatie. Ik mocht tijdens de bestuursvergadering aan de rest uitleggen wat mijn functie nou eigenlijk inhoudt. Nadat ik ze had uitgelegd dat ik toch echt wel meer doe dan alleen geld tellen en begrotingen controleren was het tijd voor de ‘fisquiz’. Na verschillende vragen over BTW-tarieven, grootboekrekeningen en kostenplaatsen bleek dat ze allemaal nog veel te leren hebben op fiscaal gebied (behalve Iris, die als fiscus 2 natuurlijk de minste fouten had).

Tijdens deze bestuursvergadering gebeurde iets bijzonders: na 8 weken was het eindelijk gelukt om de notulen van onze allereerste vergadering als bestuur goed te keuren, tijd voor champagne dus!

Op woensdag was het tijd voor onze eerste bijzondere algemene ledenvergadering (BLV). Tijdens deze vergadering wisselden de ABCie, congrescommissie, medizine en weekendcie. Er werden mooie praatjes gegeven door de oude commissies en de nieuwe commissies zijn vol enthousiasme officieel begonnen.

Een dag later zat ik samen met Iris bij onze tweede vergadering van de financiële commissie (FICO). In deze commissie zitten de fiscus en fiscus 2 van het huidige bestuur en de 4 besturen ervoor. Wij worden als bestuur tijdens deze vergadering gecontroleerd en geadviseerd door onze voorgangers, die veel ervaring hebben op financieel gebied.

Ook de dag erna was ik weer samen met Iris, maar dit maal in een andere setting, namelijk bij de aftertentamenborrel van GZC II. De tweedejaars konden daar onder het genot van een drankje ervaringen uitwisselen over het tentamen en samen het weekend inluiden.

Naast het harde werken is het soms natuurlijk ook tijd voor een feestje! Julia, Robin en Iris gingen die zaterdag samen met een groot deel van de galaraad naar het gala van de MFLS, de studievereniging voor o.a. geneeskunde in Leiden.

Er was helaas geen goede foto met de galaraad erbij….

De volgende woensdag was het tijd voor de ‘Game night’ van de BVT2. Er werd fanatiek gestreden bij de verschillende spellen die de BVT2 had bedacht, maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn.

Hierboven zie je het winnende team met hun prijs.

Op vrijdag was het tijd voor de lichtjestocht van Utrecht-Oost, waarbij ook het geneeskundekoor ‘Echo’ optrad. Zelf kon ik er helaas niet bij aanwezig zijn, maar het schijnt een hele leuke avond te zijn geweest!

Hier zie je ‘Echo’ tijdens hun optreden in de Wilhelminakerk.

Omdat we elkaar doordeweeks nog niet genoeg zien, hebben we die hele zondag samen doorgebracht. Overdag was het namelijk tijd voor ‘Juliadag’. Dit was ons cadeau voor het 21-diner van Julia (welke in juli plaatsvond, iets met volle agenda’s en zo). Deze dag stond helemaal in het teken van onze geliefde praeses. Na een heerlijke Italiaanse lunch gingen we met z’n allen naar Amsterdam om het Rijksmuseum te bezoeken, waardoor we twee grote liefdes van Julia hebben gecombineerd: Italië en kunst.

Florian wilde op deze foto even benadrukken dat het Juliadag was.

We sloten de dag af met gezellig samen eten en Sinterklaas vieren. Iedereen kreeg een gedicht en cadeau (en Julia nog eentje extra omdat het nog steeds Juliadag was). Na deze leuke zondag was de laatste week voor de vakantie aangebroken. En wat een week was dat.

Florian was erg blij met de zeer zachte handdoeken die hij van Sinterklaas heeft gekregen!

De laatste week voor de kerstvakantie is traditiegetrouw de almanakonthullingsweek. Tijdens deze week onthult de almanakraad eindelijk het meesterwerk waar ze maandenlang aan hebben gewerkt en nog langer geheim hebben gehouden. Op maandag werd de almanak onthuld aan de twee afgelopen almanakraden, en op dinsdag aan het huidige en vorige bestuur. Op woensdag was het dan tijd om de almanak aan iedereen bekend te maken tijdens het almanakonthullingsfeest. Het was een geslaagd feest en de eerste exemplaren die tijdens de avond circuleerden werden aandachtig bekeken.

De kwaliteit van de foto laat helaas te wensen over, maar hier zie je Maries en Jonathan van de almanakraad genieten van de avond.

Om de week af te sluiten was op donderdag de almanakreceptie, waar familie en vrienden, actieve leden en oude almanakraden langskwamen om de almanakraad te feliciteren met hun prachtige almanak.

Tijdens die week gebeurde er echter nog wel meer, zoals gezegd was het niet bepaald een rustige week. Op maandag was het namelijk ook weer tijd voor een kookciediner. De HBS zat helemaal vol met hongerige gasten die een overheerlijk regenboogdiner met bijpassende wijn kregen voorgeschoteld.

Een onderdeel van het hoofdgerecht was deze kleurrijke collectie groenten.

De dag erna was de kennismakingsborrel van de snowcie, waarbij iedereen die mee ging op wintersport kennis maken met elkaar. Ook werd deze avond de kamerindeling gemaakt. De gezellige borrel was alvast een voorproefje voor de reis zelf, maar daarover zometeen meer.

Als bestuur doe je soms ook dingen die voor leden minder bekend en zichtbaar zijn. Een voorbeeld daarvan is de buluitreiking. Op verschillende momenten in het jaar mogen afgestudeerde geneeskundestudenten hun artsenbul in ontvangst nemen in het Academiegebouw. Tijdens deze feestelijke aangelegenheid zijn ook altijd twee personen van het bestuur van de MSFU “Sams” aanwezig om te helpen met wat organisatorische taken en om de kersverse artsen te feliciteren met het behalen van hun bul. De donderdag voor de vakantie waren er drie uitreikingen achter elkaar, waar dus telkens twee van ons aanwezig waren.

Af en toe zit bij de net afgestudeerde artsen ook een oud-bestuurslid, welke dan een zogenaamd ‘honorairenbeertje’ krijgt. Op deze foto zie je Robin een beertje overhandigen aan Ragna (bestuur 2014-2015).

Na deze hectische week was het dan tijd voor twee weken vakantie. Althans, een week vakantie en een week fanatiek wintersporten want we gingen naar Risoul! Gelukkig wist de snowcie de avond van tevoren hun mascotte nog in handen te krijgen, want deze was nog in het bezit van de snowcie van vorig jaar. Helaas werd Günther in de loop van de week door diezelfde voorgangers in bewaring genomen.

Robin laat trots zien dat Günther nog mee kan afreizen naar Risoul!

Na een nacht doorrijden kwamen we vermoeid en vol goede moed aan in Risoul. Helaas moesten de meesten nog een dag langs de kant toekijken, maar die zondag werd er dan ook optimaal genoten van de sneeuw en het fantastische weer.

De pistes lagen er mooi bij.

Er ontstond al gauw een vete tussen de snowboarders en de skiërs, dus de snowboarders besloten op dag 2 met zijn allen te gaan boarden terwijl ze om de haverklap ‘Boarders, go hard or go home!’ schreeuwden. Gelukkig waren er twee skiërs aanwezig om het zooitje ongeregeld in het gareel te houden, en natuurlijk om te laten zien dat skiën toch echt harder gaat.

De boardersbende, met uiterst links en rechts de toezichthouders.

Natuurlijk was er aan het eind van de dag ook gelegenheid voor après-ski, waardoor de gezelligheid al voor het avondeten hoog niveau bereikte. Op dergelijke gelegenheden kon de snowcie zelf natuurlijk niet ontbreken.

Après-ski, go hard or go home!

Natuurlijk kon er ook nog een avond uit volle borst worden meegezongen met allerlei hits tijdens de biercantus, die plaatsvond in de après-skibar. De snowcie liep rond met gieters, terwijl de rest genoot van de muziek en het vloeibare goud.

(Attentie stijve nekpreventie!)

Ook Skyfall passeerde de revue tijdens deze James Bond-getinte avond, wat een verrassend goed cantusnummer bleek! 

De laatste avond hebben we met z’n allen pizza gegeten, waarna het natuurlijk nog tijd was voor een groepsfoto. Helaas was niet iedereen even goed aan het opletten, maar de gezelligheid en het resultaat waren er niet minder om. Hierna was het tijd om de spullen te pakken en ons naar de bus te begeven voor een lange terugreis.

Het was een geslaagde week! Snowcie en lieve deelnemers, bedankt voor jullie enthousiasme en organisatie!

Met het einde van de snowcie komt er ook meteen een einde aan deze plog, maar we zijn snel weer bij jullie voor alle andere avonturen die we iedere week meemaken. De ouderdag staat bijvoorbeeld op de planning. De organisatie daarvoor is nog in volle gang, dus als je als vrijwilliger aanwezig wilt zijn, kun je mailen naar ouderdag@msfusams.nl. Tot dan!