Tijd om de andere kant op te kantelen?

Een half jaar verder en het momentum van de coronamaatregelen is nog niet hoe wij het graag zouden willen zien. Elke keer dat we denken, ‘maar nu kan het alleen nog beter’, blijkt dat toch niet geheel waar te zijn. Inmiddels mogen we max. 1 bezoeker thuis en zitten we als echte burgers voor 21:00 (tegenwoordig 22:00) thuis op de bank, bijna op tijd voor een aflevering van de Slimste Mens. Als je het Jeroen en Tijn zou vragen, dan is wel echt het ergste dat carnaval niet door kon gaan. Nu zijn we natuurlijk al een jaar getraind in hoe we met de coronamaatregelen er toch een feestje van kunnen maken, en dat is gelukt. Eerlijk is eerlijk, zo erg vond ik (Marinka) het niet om ze carnaval met z’n tweeën te laten vieren en zelf niet de hele avond naar carnavalsmuziek te hoeven luisteren. 

Als ik zo terugblik op de afgelopen twee maanden, dan durf ik wel te zeggen dat de vereniging nog steeds het goede momentum te pakken heeft. Twee maanden vol geslaagde activiteiten, met ijspret aan het begin en kortebroekenweer aan het einde. Lees hier verder wat er allemaal is gebeurd!

Jeroen en Tijn stralen zowel op het ijs als in hun carnavalsoutfit 

Na ongeveer een jaar in lockdown zijn veel mensen op zoek naar een nieuwe liefde of vriendschap. Dat bleek wel uit de hoeveelheid aanmeldingen (ca. 140) voor de First Dates activiteit van de activiteitenraad. Nu is dat deels ook te danken aan de videoboodschap van Victor en Sergio, die ze speciaal voor deze activiteit hadden gemaakt. 

Na een uitgebreid matchingsproces werden de koppels op pad gestuurd: een rondje langs de single, mét een drankje en 101 vragen voor als er een ongemakkelijke stilte zou vallen. Voor nog een betere sfeerimpressie, raad ik jullie aan om de bonusaflevering van de podcast Chez Sams op Spotify te beluisteren. 

Een speciale oproep van Victor en Sergio om je aan te melden voor First Dates SAMS style 

Bram zit klaar voor de podcast! 

Afgelopen jaar is erg bijzonder geweest en gelukkig is het vastgelegd door de Almanakraad in de nieuwste almanak ‘Idee’, naar de ideeënleer van Plato. Screenshots van vergaderingen in Teams, in scène gezette activiteiten, foto’s op 1,5 meter afstand …. de Almanakraad heeft er alles aan gedaan om er ondanks alles een prachtig én volwaardig boekwerk van te maken. De onthulling van ‘Idee’ werd feestelijk gevierd door een silent disco vanuit huis, waar de onthullingsvideo werd getoond. 

De almanak 'Idee' gemaakt door de XXXVIIIe almanakraad der MSFU "Sams"; Polaris 

De silent disco was een groot succes!

Hiep hiep hoera, nog meer feest want de vereniging is jarig! De Diesweek was dankzij de Dox-Diesraad goed gevuld met het weekspel en verschillende online activiteiten: diesreceptie, schilderworkshop, cantus, lezing, silent disco en kookworkshop. Daarnaast was er zelfs een fysieke activiteit, namelijk een vossenjacht door de stad.

Samen met de Dox-diesraad in de online diesreceptie

Weer veel activiteiten die een primeur maakten bij de MSFU “Sams”. Onder andere de kookworkshop, onder begeleiding van koks van restaurant Se7en, was een enorm succes. Alle ingrediënten konden van tevoren worden opgehaald en het enige wat jij nog hoefde te doen, was de instructies van de chefs opvolgen via Zoom. Wel opgepast, want de chefs keken ook mee met de mensen thuis, waardoor je alsnog op je vingers getikt werd wanneer je te langzaam aan het snijden was. Na 1,5 uur zwoegen in de keuken stond er bij iedereen thuis een heerlijke viergangendiner op tafel! 

De hoeveelheid activiteiten in één week liet ons echt even bestuur voelen. Hoewel we er ontzettend van hebben genoten,  waren we allemaal aan het einde van de week ook wel erg uitgeput, afvragend hoe we een ‘normaal’ bestuursjaar waren doorgekomen…

Tijd voor de online kookworkshop! 

Om nog maar even langer in de feestelijke stemming te blijven, gaan we door naar de bacheloruitreikingen. Lange tijd werden ze uitgesteld, maar nu was het dan eindelijk zover. Bram (en heel veel anderen) mocht zijn bachelordiploma ondertekenen en genieten van de mooie speech die Mischa tijdens de uitreiking gaf. 

Bram netjes in pak tijdens de uitreiking

Alise en Marinka nemen een filmpje op voor alle geslaagden 

Deze twee maanden van de plog worden goed afgesloten met de goededoelendriedaagse van de ACTIVE, waar met de kratjesactie en paasbrunch ongeveer 500 euro werd opgehaald voor Stichting Samen Lachen Utrecht. Daarnaast werden kledingkasten weer een keer doorgespit, op zoek naar oude kleding die kon worden ingezameld voor het Rode Kruis. 

Veel kratjes werden opgehaald voor het goede doel 

Al met al kijk ik terug op twee mooie maanden met Momentum. En ik kan het niet laten om het toch nog een keer te zeggen: vanaf nu kan het alleen maar beter worden!