We zijn er weer!

Over minder dan een maand is het alweer zover… dan zal het kandidaatsbestuur het dan toch echt over gaan nemen van ons. We kijken terug op een raar jaar. Enerzijds hebben we een fantastisch eerste half jaar gehad, met een enorme hoeveelheid activiteiten. Anderzijds hadden we nog zoveel meer uit ons tweede half jaar willen halen. Ondanks corona kijken wij echter met een grote glimlach terug op ons bestuursjaar. Maar wat heeft ons nu de afgelopen maanden bezig gehouden? En wat moet er allemaal nog gebeuren voordat wij het stokje over kunnen dragen?

Actieve leden BBQ
We hadden het nooit verwacht, maar vanaf 1 juno mochten er weer meer mensen samen komen. Uiteraard op anderhalve meter en mits men geen last had van klachten. Dit liet het bestuur zich natuurlijk geen twee keer zeggen, en we gingen meteen op zoek naar een geschikte locatie voor de actieve leden barbeque. Op 3 juli mochten we jullie dan ook verwelkomen op het terrein van UCU. De biertjes stonden lekker koud en ook de hapjes waren al eerder die week ingeslagen. Het voelde nog enigszins onwennig om iedereen weer fysiek te zien, maar wat hebben we genoten van deze avond. Ook hebben jullie het kandidaatsbestuur voor het eerst mogen aanschouwen in hun mooie knaloranje tuinpakken!

Ouderweekend Niki
1 juno betekende voor ons ook dat we weer voorzichtig de ouderweekenden konden voortzetten! Het bestuur gaat gedurende het jaar zes keer op ouderweekend, om zo te zien waar iemand vandaan komt, en om familie te ontmoeten. Dit keer reisden we af naar Nijmegen. Daar waar iedereen netjes om om vijf uur op te stoep stond, was er een ‘Legato’ lid iets later… hij was namelijk afgereisd naar een zelfde straat in Elst, oeps! Na dit kleine obstakel op de weg verliep alles dit weekend helemaal geweldig. De ouders van Niki hebben twee avonden op rij ontzettend lekker gekookt en we hebben mogen genieten van een wijnproeverij van een echte wijnmeester. Ook zijn we naar het muzieum geweest: een museum waar je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ontzettend gaaf! Als kers op de taart werden wij allemaal verrast met onze eigen ‘Legato’ wijnglazen. Ouders van Niki: super bedankt!

Hoog bezoek
Omdat het natuurlijk nog steeds niet de bedoeling was om mensen te ontvangen in ons pand, moest het bestuur op een gegeven moment creatief gaan nadenken. Wat mag wel? Hoe gaan we allemaal strijden tegen de eenzaamheid? Al snel kondigde Wander aan dat hij hier de perfecte oplossing voor had. De enige echte Babs zou namelijk een bezoekje komen brengen aan de HBS! Met deze knuffelbuddy kon het bestuur weer even vooruit. Nadat we Babs op de hoogte hadden gebracht van de regels en tradities van onze vereniging, kreeg Babs het privilege om op de foto te gaan in de bestuurskamer. Of Babs hier ooit daadwerkelijk in functie zal zitten betwijfelen we echter…

Sportief blijven
Zeker in tijden van corona is het ontzettend belangrijk om sportief te blijven. Om dit te bewerkstelligen zijn we een heerlijk dagje gaan zwemmen bij Puck thuis in de vakantie. De ouders van Puck hadden een heerlijke barbeque verzorgd, en ook is er die dag goed gewerkt aan onze tan.

De vakantie is voorbij: tijd voor de introductie!
Na te hebben genoten van een heerlijke vakantie was het dan toch echt tijd om weer hard aan het werk te gaan. Helaas kregen wij het nieuws te horen dat de BBQ en het poolen niet door mocht gaan, en dat wij alleen voor het caroussel mensen fysiek konden zien. Iedereen is aan de slag gegaan met het opzetten van het caroussel, en Silke zorgde ervoor dat alle eerstejaars studenten hun boeken tijdens dit moment konden kopen. Zie hieronder de pallets boeken!
Ook hebben we twee online activiteiten georganiseerd: de medische quiz onder leiding van de enige echter Prof. Dr. Frenkel en de werkgroep challenge, met een live DJ set van DJ Dr Bass en Deodaat. Wij vonden het super leuk om alle nieuwe eerstejaars te mogen verwelkomen in de introductieweek, en hopen jullie dan ook snel weer te mogen begroeten in ons pand!