Medische Carrièredag

Workshops

1. GGZ Centraal - Als arts in balans

Het zoeken van de balans in de dagelijkse patronen van stress en ontspanning. Daar gaat de GGz Centraal workshop over. D.m.v. uitleg over stress en het effect op lichaam en geest, wordt de koppeling gemaakt naar het leven van alledag. En in het bijzonder van artsen aan het begin van hun carrière en alle uitdagingen en verwachtingen die daarmee samen hangen. We nemen je mee hoe het dagelijks een paar keer kort reflecteren op wat je doet en hoe je je daarbij voelt, helpt om de balans goed te houden.

2. Gupta Strategists - Workshop strategy consulting in de zorg

De druk op de huisartsenzorg neemt toe. Een denktank vanuit de overheid is gestart met de opdracht om binnen een maand met een oplossing te komen. Daarvoor moeten we snel een beeld vormen van de huidige situatie. Kunnen jullie in korte tijd een schatting maken van het huisartsentekort? Tijdens deze workshop zal je leren hoe je sizing kan inzetten om op korte termijn een oplossingsrichting voor een complex probleem te vinden.

Wil je weten hoe het is om als consultant in de zorgsector te werken? Kom dan naar de workshop van Gupta Strategists!

Over Gupta Strategists:

Gupta Strategists is een toonaangevende strategy consultant voor organisaties in de zorgsector. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorgverzekeraars, de overheid en financiers. Gupta Strategists biedt praktische oplossingen of innovatieve ideeën voor complexe vraagstukken. Werken bij Gupta betekent dat je als allround strategieconsultant wordt opgeleid, binnen een klein team aan grote projecten werkt en jezelf continu uitdaagt en ontwikkelt tot een strategisch expert binnen de gezondheidszorg.

3. UWV - Meer dan de klachten. Meer dan een behandeling. Meer dan een arts.

Als Arts Arbeid & Gezondheid kijk je verder dan de eerste diagnose. Samen met je cliënt onderzoek je de context achter de klachten en doe je er alles aan om iemand weer mee te laten doen in de maatschappij.

4. Huisartsenopleiding Utrecht - Je artsenbul, en dan?

Weet jij totaal nog niet wat je wilt worden? Zit je letterlijk met je handen in het haar? En ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Grijp deze workshop dan met beide handen aan! Wij gaan je een handje helpen. Leer jezelf beter kennen, ontdek je passie en je valkuilen en maak een duurzame carrièrekeuze.

5. Next Level Dokter 

Ben jij al bezig met je volgende stap? Next Level Dokter is een maatschappelijk initiatief en here to help tijdens je ontdekkingsreis naar artsenberoepen midden in de samenleving. We inspireren en helpen je bij het vinden van een artsenberoep dat echt bij je past. En wellicht is dat een beroep buiten de ziekenhuismuren, midden in de samenleving. Ben je benieuwd naar wat dokters buiten het ziekenhuis typeert, hoe zij hun keuzes maken, en welke stigma’s over werken buiten het ziekenhuis nu waar zijn of niet? Schrijf je dan in voor de Next Level Dokter workshop.

Maak kennis met en stel je vragen aan een aios donorgeneeskunde, een aios verslavingsgeneeskunde en een aios ouderengeneeskunde.

Als Next Level Dokter ben je voortdurend in beweging, met een gevarieerd takenpakket en volop afwisseling. Wil je alvast wat meer weten? Neem dan een kijkje op nextleveldokter.nl.

6. TalentCare - Wie ben ik als arts?

Sta jij wel eens stil bij het pad dat je tot nu toe hebt bewandeld als arts (in opleiding)? Weet je al welke richting je op wilt — of ben je juist nog zoekende?
Tijdens deze interactieve workshop krijg je de kans om te reflecteren op de keuzes die je hebt gemaakt, de overwegingen die daarbij speelden en de factoren die jouw koers hebben beïnvloed. Wat voor soort arts wil jij zijn? En welke kwaliteiten en vaardigheden passen daarbij?
Ontdek jouw unieke route, krijg helderheid over je professionele toekomst en neem waardevolle inzichten mee voor de rest van je carrière.

Kortom: een workshop die je niet wilt missen als jij actief wilt bouwen aan jouw toekomst als arts!

7. ABN Amro - Wat kun je zelf doen om straks je dromen te laten uitkomen?

Financiële onafhankelijkheid en vermogensopbouw
Over een paar jaar ga je aan de slag als A(N)IOS. Je inkomen maakt dan een grote sprong. Welke wensen ga jij daarmee vervullen: wil je bijvoorbeeld op reis of een huis kopen? Waar droom jij van? Hoe zou het zijn als jij ook later de financiële vrijheid hebt om je leven in te richten zoals jij wilt? Denk aan een sabbatical, minder werken of zelf eerder stoppen? Alles begint met een plan. Als je hier vroeg mee begint, bouw je zonder al te veel impact voldoende vermogen op. Welke keuzes maak je nu zodat het later kan?
Wij hopen je daar te zien en samen te werken aan een financieel zekere toekomst!

8. VvAA - ‘Afgestudeerd en nu?’

Solliciteren, je eerste echte contract ondertekenen, zelf je verzekeringen regelen, allemaal zaken die op je af gaan komen. VvAA vertelt je graag meer hierover, plan daarom de workshop afgestudeerd en nu in om te horen wat jij allemaal moet regelen. Je hebt zelfs de mogelijk om een gesprek op maat in te plannen met een VvAA adviseur. Neem voor deze workshop ook je CV mee, zodat we hier samen doorheen kunnen lopen.
- Deze workshop is vooral gericht op vijfde- of zesdejaars -

9. Me-doc - Leiderschap en Grensoverschrijdend gedrag

In de gezondheidszorg spelen emoties een grote rol. Patiënten en hun familie kunnen bezorgd zijn, teleurgesteld of angstig. Ook frustratie en boosheid komen voor. Soms uit zich dat in agressief gedrag naar hulpverleners, zoals schelden, intimideren, bedreigen of kleineren. Als zorgverlener is het niet altijd makkelijk om daar goed mee om te gaan. Kom je voor jezelf op en wijs je de patiënt de deur?
Maar de patiënt heeft je nodig, je wil hem niet in de steek laten. Je uitspreken vraagt ook leiderschap. In deze workshop behandelen we de principes van Leiderschap en geven we tips over hoe je je kunt uitspreken bij Grensoverschrijdend gedrag.

10. Jellinek - verslavingsgeneeskunde

Jellinek is al ruim honderd jaar dé expert op het gebied van middelengebruik en verslaving. Hoe word je verslavingsarts? Wat doe je als verslavingsarts?
De workshop wordt gegeven door Tessa van Heumen, werkzaam bij High Care Detox / polikliniek / FACT van Jellinek. Het zal gaan over hoe verslaving werkt in de hersenen (via het dopamine-systeem). Daarnaast gaat het grootste deel van de workshop over toxidromen (samentrekking van syndromen bij toxinen); oftewel eerste hulp bij drank en drugs. Wat doe je als je vriendin teveel GHB heeft gehad op een festival? Wat moet je juist niet doen als iemand helemaal doorgesnoven met grote pupillen zwetend voor je staat?

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven