Medische Carrièredag

Specialistisch

GGZ Centraal - Als arts in balans
Het zoeken van de balans in de dagelijkse patronen van stress en ontspanning. Daar gaat de GGz Centraal workshop over. D.m.v. uitleg over stress en het effect op lichaam en geest, wordt de koppeling gemaakt naar het leven van alledag. En in het bijzonder van artsen aan het begin van hun carrière en alle uitdagingen en verwachtingen die daarmee samen hangen. We nemen je mee hoe het dagelijks een paar keer kort reflecteren op wat je doet en hoe je je daarbij voelt, helpt om de balans goed te houden. Dit doen we aan de hand van de app die we hiervoor hebben ontwikkeld: STAPP@Work. Graag tot dan!

Gupta Strategists - Case Training in de consultancy
Een zorgverzekeraar komt naar je toe met een probleem: ondanks een toenemend aantal verzekerden, maakt de verzekeraar sinds dit jaar verlies. Waar komt dit door? En welke acties kan de zorgverzekeraar nemen om haar positie te versterken? Wil je weten hoe het is om als consultant in de zorgsector te werken? Kom dan naar de case-training van Gupta Strategists!

UWV - Verder kijken dan ziekte
Geïnteresseerd in het sociaal domein, maar onbekend met het werk van de specialist arbeid en gezondheid? Bernadette en Ingrid nemen je mee, vanuit casuïstiek naar het belang van verder kijken dan ziekte en klachten.

Huisartsenopleiding Utrecht - Je artsenbul, en dan?
Weet jij totaal nog niet wat je wilt worden? Zit je letterlijk met je handen in het haar? En ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Grijp deze workshop dan met beiden handen aan! Wij gaan je een handje helpen. Leer  jezelf beter kennen, ontdek je passie en je valkuilen, en maak een duurzame carrièrekeuze.

SOON (ouderengeneeskunde) -  Passie in je werk
Helaas lees je het te vaak: burn-out en uitval tijdens de studie of verdere loopbaan komen vaak voor. Om je als student en later als arts prettig te voelen op je werkplek, kan het goed zijn om af en toe stil te staan bij de vraag: kan ik mijn passie kwijt in mijn huidige werk? Wat vind ik eigenlijk zelf belangrijk? Ga samen met een AIOS ouderengeneeskunde op onderzoek uit, en laat je verrassen en inspireren door de verhalen van je collega’s!

UMC Utrecht - Arts en beleidsmedewerker
Ben jij geïnteresseerd in het geven van onderwijs na je opleiding tot arts of wil jij je juist bezighouden met de beleidsmatige kant van de zorgsector? Kom dan een kijkje nemen bij de workshop ‘arts en beleidsmedewerker’ en leer meer over hoe het is om mee te denken over beleid en alles wat daarbij komt kijken.

Niet-specialistisch

TalentCare - Omgaan met Stress
Als co-assistent is het woord 'stress' jou vast niet onbekend. In de basis is stress een hele normale reactie van je lichaam en niet per se verkeerd. Te grote of te langdurige blootstelling aan stress kan echter vervelende gevolgen hebben, en daar gaan we in deze workshop wat aan doen! Na het volgen van de workshop Omgaan met Stress heb jij meer inzicht in de vormen van stress die jij kan ervaren, wat je eraan kan doen om de effecten van 'slechte' stress te verminderen, en loop je weg met een concreet plan dat jou kan helpen jouw soms stressvolle co-schappen op een relaxte manier door te komen! 

ABN Amro - Medisch Ondernemerschap
Welke ondernemingsvormen en verdienmodellen zijn er in de zorg? Welke keuzes passen bij mij en hoe pas ik dat toe in mijn medische onderneming? Graag gaan wij met jullie in gesprek adv een aantal voorbeelden en stellingen over het medisch ondernemerschap. Meld je aan voor deze interactieve workshop van ABNAMRO als je jezelf als medisch ondernemer ziet in de toekomst!

VvAA - Afgestudeerd en nu?
In deze workshop vertelt een VvAA-startersadviseur jou waar je allemaal rekening mee moet houden als je straks bent afgestudeerd. Zij geeft tips over het opstellen van je cv, het schrijven van je sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Ook vertelt ze wat jouw werkgever voor jou zal regelen en wat je zelf allemaal kunt regelen. Uiteraard krijg je tijdens de workshop voldoende gelegenheid om al jouw vragen rondom afstuderen te stellen.

Me-doc - Leefstijlgeneeskunde en het verlagen van prestatiedruk
De workshop van Me-doc, met Janine Hogewoning als spreker, geeft inzicht in de bijdrage die leefstijlgeneeskunde kan leveren in het verlagen van de prestatiedruk en op die manier het duurzaam kunnen uitvoeren van het artsenvak. Als AIOS Ouderengeneeskunde en leefstijlcoach begrijpt Janine hoe uitdagend het kan zijn om als arts in balans te blijven. Door haar eigen ervaringen te delen, inspireert zij anderen om aandacht te besteden aan hun fysieke en mentale gezondheid op de werkvloer. Tijdens de workshop komen niet alleen de effecten van stress op het lichaam aan bod, maar vooral ook hoe hier op een duurzame manier mee om te gaan. Deelnemers zullen coping-strategieën en handige tools ontdekken om zich te ontspannen en in balans te blijven. 

Corparis - Ontdek je Talent
In deze workshop ga je met de methode van ‘De Hand’ op zoek naar jouw kernwaarden, talenten en ambities. We bieden je handvatten om daar zelf mee aan de slag te gaan en je hoort middels het verhaal van een arts zelf waarom het belangrijk is in het kader van duurzame inzetbaarheid om stil te staan bij wie jij bent als persoon en als arts.
Of je nu nog aan het begin van je studie staat of al vergevorderd bent, deze workshop biedt voor iedereen waardevolle inzichten en concrete handvatten voor het geven van richting aan je loopbaan. Dus waar wacht je nog op? Meld je snel aan en zet de eerste stappen in het bouwen van jouw droomcarrière als arts!”

De Jonge Dokter - Mini foutenfestival
De Jonge Dokter is een stichting die gerund wordt door (basis)artsen die zich naast hun (klinische) werk inzetten voor het ondersteunen van jonge dokters in de eerste fase van hun carrière. Wij willen bijdragen aan een positieve cultuurverandering in de zorg en maken het onbespreekbare in de zorg weer bespreekbaar. In deze korte workshop zullen we het maken van fouten bespreekbaar maken. Aan de hand van stellingen worden (klinisch) ervaringen met elkaar gedeeld. Na afloop van de workshop weet je meer over je identiteit als jonge dokter en heb je handvatten gekregen om laagdrempelig een fout bespreekbaar te maken tijdens je coschap of als beginnend arts.

mede mogelijk gemaakt door:

Terug naar boven